ICT: Ο μεγάλος πρωταγωνιστής

Σε νέα διάσταση έχουν περάσει οι τεχνολογίες στην Κύπρο, καθώς η τάση του κοινού για χρήση όλο και περισσότερων σε προσωπικό και εργασιακό επίπεδο διαμορφώνει νέα δεδομένα για όλο το φάσμα της οικονομίας.
Παράλληλα, με ένα τρόπο οξύμωρο, τα στοιχεία καταδεικνύουν πως οι διαθέσιμες τεχνολογίες δεν αξιοποιούνται όσο θα έπρεπε στη χώρα μας και προς αυτή την κατεύθυνση όλοι οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τις προσπάθειές τους για την ουσιαστική ψηφιακή εξέλιξη της Κύπρου, που θα την πάρει πραγματικά μπροστά.  Όλες οι δράσεις που αναλαμβάνονται δείχνουν πως η εξέλιξη είναι δεδομένη, καθώς δεν υπάρχει επιλογή να μείνουμε πίσω, αν θέλουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Με τους τομείς των χρηματοοικονομικών και των ασφαλειών να πρωταγωνιστούν, κατά κύριο λόγο, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, προκύπτουν νέες ορολογίες που έχουν ταυτιστεί με αυτούς, όπως fintech και insuretech. Παράλληλα, εταιρείες λανσάρουν προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν ως βάση τους την τεχνολογία και δίνουν την επιλογή εξατομίκευσης και αυτοεξυπηρέτησης στους καταναλωτές. Επίσης, οι ψηφιακές πληρωμές, ως επιλογή πλέον, δίδεται σταδιακά σε όλο το φάσμα της οικονομίας. Ταυτόχρονα, όλο και περισσότερες διαδικασίες του δημοσίου μεταφέρονται ψηφιακά προς την επίτευξη του στόχου για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων σε όλες τις ομάδες πληθυσμού.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η τάση της παροχής αλλά και της πρόσβασης σε τεχνολογικές λύσεις, που διατίθενται από τις εξειδικευμένες εταιρείες του τομέα πληροφορικής, επικοινωνιών και τεχνολογίας (ICT) ως υπηρεσία σε ένα concept με την ονομασία, everything as a service (XaaS), καθιστούν πλέον τη χρήση, ακόμη και της πιο προηγμένης τεχνολογίας, εφικτή για κάθε επιχειρηματικό οργανισμό και ιδιώτη.
Στη βάση όλων αυτών των δεδομένων, ο ψηφιακός μετασχηματισμός προβάλλει ως κύρια προτεραιότητα του σήμερα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς. Ταυτόχρονα, είναι και το βήμα της Κύπρου για την ουσιαστική μετάβασή της στην ψηφιακή εποχή, με την τεχνολογία να είναι πράγματι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
 

Δειτε Επισης

SAP CYPRUS LTD
PCS ΑΕ: Προηγμένες λύσεις αυτοματοποίησης
ORACLE CYPRUS SOLUTIONS: Λύσεις καινοτομίας
ODYSSEY: Επικέντρωση στην κυβερνοασφάλεια
NET-U CONSULTANTS LTD
KPMG LIMITED: Επενδύοντας στις καινοτόμες τεχνολογίες
GCC COMPUTERS:O ψηφιακός συνεργάτης των επιχειρήσεων
FOURTH GL PRODATA LTD: Η δύναμη στους ανθρώπους της
ESET CYPRUS: Cybersecurity Specialists
DEXTERITY SOLUTIONS LTD: Λύσεις διεθνούς κύρους