Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Ενεργός συμμετοχή στην Εβδομάδα Εγρήγορσης για τα Αντιβιοτικά

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τα Αντιβιοτικά που έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Ημέρα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης νοσημάτων (ECDC) σηματοδοτούν την έναρξη των εθνικών εκστρατειών για την προώθηση της ορθολογικής χρήσης των αντιβιοτικών τόσο στην κοινότητα όσο και στο νοσοκομειακό χώρο. Φέτος η εκστρατεία ενημέρωσης έχει ορισθεί από τις 12 – 18 Νοεμβρίου.

Τα αντιβιοτικά είναι πολύτιμα φάρμακα και η διαφύλαξη της αποτελεσματικότητάς τους μας αφορά όλους. Γι’ αυτό το λόγο η προσπάθεια ευαισθητοποίησης αφορά τόσο στους επαγγελματίες υγείας που συνταγογραφούν τα αντιβιοτικά όσο και τους πολίτες που τα καταναλώνουν.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου  συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα των λοιμώξεων στην καθημερινή Ιατρική Πρακτική:
•    περιέλαβε το μάθημα των Λοιμώξεων στο πρόγραμμα Ιατρικής.
•    συμμετέχει με εκδηλώσεις και σεμινάρια, στην συνεχιζόμενη Εκπαίδευση των Ιατρών, Νοσηλευτών και Φαρμακοποιιών καθώς και του κοινού, που αφορούν τις Λοιμώξεις και την Μικροβιακή Αντοχή,
•    από φέτος η Ιατρική Σχολή εισήγαγε το πρώτο και μοναδικό στην Κύπρο, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα  Σπουδών «Infectious Diseases: Prevention & Control». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιατρούς, νοσηλευτές και άλλους πτυχιούχους σχολών επαγγελμάτων υγείας, όπως βιολογίας, φαρμακευτικής και βιοϊατρικών επιστημών. Στόχος του είναι να καλύψει τις παρούσες και συνεχείς ανάγκες για κατάλληλα εκπαιδευμένους επαγγελματίες στην πρόληψη και έλεγχο των λοιμώξεων όχι μόνο σε τοπικό, αλλά  και σε διεθνές επίπεδο.

Επικεφαλής των δράσεων έχει τεθεί ο Καθηγητής Ανοσολογίας ,Ιατρικής Μικροβιολογίας και Λοιμώξεων Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Γεώργιος Πετρίκκος (Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) και Εθνικός Συντονιστής στο European Committee on Infection Control ( EUCIC).

Δειτε Επισης

Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια Γενικής Εκτίμησης κάθε πέντε χρόνια, αντί κάθε τρία
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα
Pedalion Yachting: Φέρνει στην Κύπρο τα πολυτελή σκάφη της Lilybaeum Yacht
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί