Προωθούν δράση για τις πλαστικές σακούλες στα σχολεία

Περιβαλλοντική δράση για τις πλαστικές σακούλες υπό τον τίτλο «Σκέψου, Δράσε, Άλλαξε κι εσύ. Λέμε όχι στις πλαστικές σακούλες», προωθεί το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και οι Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στα σχολεία μέσης και δημοτικής εκπαίδευσης μεταξύ 11 Οκτωβρίου και 14 Νοεμβρίου. 

Η δράση, αναφέρεται σε ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, απευθύνεται σε όλα τα Δημοτικά  Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, Τεχνικές Σχολές από όλη την Κύπρο, τόσο από τον δημόσιο, όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Βασικός σκοπός της περιβαλλοντικής δράσης «είναι η αναγνώριση των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον από τους μαθητές, από την αλόγιστη χρήση της πλαστικής σακούλας, την ακατάλληλη επεξεργασία της στο τέλους του κύκλου ζωής της, των επιπτώσεων κατά τη διαδικασία παραγωγής της, την ανθεκτικότητα της και την ανεξέλεγκτη απόρριψη της.

Προωθείται επίσης η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της καινοτομίας των μαθητών μέσω της εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων και προτάσεων καθώς επίσης και την καταγραφή στατιστικών στοιχείων πριν από την εφαρμογή του μέτρου χρέωσης για πλαστικές σακούλες και μετά.  
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Ρόδον»: Διορισμοί Balram Chainrai, Arun Kumar Jairam και Χρίστου Νεοκλέους στο Δ.Σ.-Τρεις προσθήκες και τρεις αποχωρήσεις
Deal επτά δισ. δολαρίων... Συγχωνεύονται Baker Tilly και Moss Adams, δημουργείται η έκτη μεγαλύτερη ελεγκτική εταιρεία στις ΗΠΑ
«Πρόεδρος της ΟΕΒ στο πιο ρευστό και αβέβαιο διεθνές οικονομικό περιβάλλον»-«Αγαπητέ μου Γιώργο…»
Γιώργος Παντελίδης: Μοναδική ρεαλιστική ελπίδα για τους νέους μας το επιχειρείν-Πώς η Κύπρος θα πετύχει περισσότερα
Αντώνης Αντωνίου: Είδα, γνώρισα και έμαθα πολλά...Αυτό σας προσκαλώ και από καρδιάς σας παρακαλώ να προστατεύσουμε
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ξεκινά το Κέντρο Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων-«Νέο σημείο αναφοράς για κάθε επενδυτή»
Σταύρος Σταύρου: Οι ανησυχίες του ΚΕΒΕ και οι τεράστιες κοινές προκλήσεις με ΟΕΒ-«Άριστες οι σχέσεις μας»
LIVE: Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία και καθορισμός γραμμής πλεύσης για την επόμενη μέρα-Η γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Τεχνογνωσία made in Hungary για κυπριακές επιχειρήσεις σε γεωργία και βιομηχανία-Έξυπνες και βιώσιμες λύσεις
Άλμα για το αργό πετρέλαιο μετά τα χαμηλά τεσσάρων ετών