DP World Limassol: Πάνελ συζήτησης για τον τομέα της ναυτιλίας

Περισσότεροι από 350 συμμετέχοντες έδωσαν το παρόν τους, σε πάνελ συζήτησης που φιλοξένησε για πρώτη φορά η DP World Limassol, με θέμα την κυπριακή ναυτιλία. Συγκεκριμένα, επαγγελματίες στον τομέα της ναυτιλίας, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και άλλες επιφανείς προσωπικότητες του κλάδου συναντήθηκαν στο Νέο Επιβατικό Τερματικό στο λιμάνι Λεμεσού, την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018, προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές της κυπριακής ναυτιλίας και να ανταλλάξουν απόψεις. Με όραμα και στόχο να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, η διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού Λεμεσού, συμμετείχε ως Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης με τίτλο «Ναυτιλία: μια βιομηχανία Πάθους, Γνώσης και Εμπειρίας – Μέρος 3».  
Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά από την εταιρεία Maravilhosa, τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Μάριου Δημητριάδη. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν αφενός η ενημέρωση για τις εξελίξεις στον τομέα της ναυτιλίας και αφετέρου η ενθάρρυνση του διαλόγου μεταξύ των εμπειρογνωμόνων του κλάδου σχετικά με τις ευκαιρίες και τις επενδύσεις σε εμπορικές υποδομές με μακροπρόθεσμα οφέλη για την Κύπρο. Ανάμεσα στους ομιλητές και τους διακεκριμένους επαγγελματίες που συμμετείχαν στο πάνελ ήταν ο Γενικός Διευθυντής της DP World Limassol, κ. Charles Meaby, ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Columbia Marlow Holding Ltd, κ. Mark O’Neil, ο κ. Ανδρέας Χρυσοστόμου, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Κρουαζιερόπλοιων Ευρώπης (CLIA) και ο Διευθύνων Σύμβουλος της SAFETY4SEA, κ. Απόστολος Μπέκολας.  
 
Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε στη σημασία του τομέα της ναυτιλίας για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, τονίζοντας ότι ο εμπορικός στόλος της Κύπρου είναι ο τρίτος μεγαλύτερος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπρόσθετα, ο κ. Δημητριάδης δήλωσε πως η δημιουργία Υφυπουργείου Ναυτιλίας τον Μάρτιο του 2018, θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ενίσχυση της κυπριακής ναυτιλίας. 
 
Από πλευράς του, ο Γενικός Διευθυντής της DP World Limassol ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του με τίτλο «Ανάπτυξη και Διατήρηση της Κυπριακής Ναυτιλίας – Η Οπτική του Διαχειριστή του Τερματικού», πως στόχος της εταιρείας είναι η αναζωογόνηση λιμανιού Λεμεσού και υπογράμμισε πως οι επενδύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα σε υποδομές και εξοπλισμό έχουν βελτιώσει την αποδοτικότητα του τερματικού. Ο κ. Meaby σημείωσε επίσης, πως «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που φιλοξενήσαμε αυτή την αξιόλογη και υψηλού επιπέδου εκδήλωση στη νέα αίθουσα επιβατών. Η συγκέντρωση βασικών παραγόντων του ναυτιλιακού κλάδου με σκοπό την αλληλεπίδραση και τη διεξαγωγή διαλόγου αποδεικνύουν το ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει η DP World Limassol στην ανάπτυξη του κλάδου».   

Ο κ. Meaby πρόσθεσε πως «Η DP World Limassol, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, επικεντρώνεται στο να καταστήσει την Κύπρο  σημαντικό παίκτη στους τομείς της ενέργειας και της ναυτιλίας, συμβάλλοντας παράλληλα, με τη λειτουργία του Νέου Επιβατικού Τερματικού, στην ενδυνάμωση της βιώσιμης  ανάπτυξης του τουρισμού».  
 

Δειτε Επισης

Η ΟΠΑΠ Κύπρου συγχαίρει τους αθλητές και την ΚΟΕ
Η Libertex λανσάρει την εκστρατεία «Push for More» με την FC Bayern
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Ολοκληρώθηκε η διαδρομή «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου»
Η TBWA\Entelia συμμετείχε στο φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα SEA LEGS
H Cryos International Cyprus προσφέρει δωρεάν εξέταση της ορμόνης AMH
Επίσημη έναρξη του TELETHON 2023-Οι κυριότερες εκδηλώσεις του φιλανθρωπικού θεσμού
Salamis Tours: Αναβαθμίζει τον στόλο της με νέα επένδυση πέραν των $5 εκατ.
Τι είναι οι τροφιμογενείς νόσοι, η προστασία και ο ρόλος των αρμόδιων υπηρεσιών
Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού: Μπήκε και ο θεμέλιος λίθος
Μνημόνιο συνεργασίας προς ενίσχυση του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου»