Οι βρετανικές εταιρίες έχουν ελλείψεις αλλά δεν προτιμούν ξένους εργαζόμενους

Οι Βρετανοί εργαζόμενοι δεν χάνουν ευκαιρίες λόγω της ξένης εργασίας και είναι απίθανο να δουν τις επαγγελματικές προοπτικές τους να βελτιώνονται δραματικά λόγω της μετανάστευσης που επιφέρει το Brexit.

Παρότι σχεδόν οι μισές εταιρίες έχουν αντιμετωπίσει έλλειψη σε εργασία και δεξιότητες τους τελευταίους 12 μήνες, λιγότερο του 10% υποστηρίζει πως αναζητά εργαζόμενους από το εξωτερικό για να καλύψει τα κενά. Αντιθέτως, οι βρετανικές επιχειρήσεις επενδύουν περισσότερο στην επάνδρωση και στην εκπαίδευση, αποκάλυψε σήμερα έρευνα του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (BCC).

Όπως πρόσθεσε το BCC, τα ευρήματά του «ακυρώνουν το μύθο πως οι εταιρίες της Βρετανίας αγνοούν τους τοπικούς εργαζόμενους ευνοώντας την εργασία από το εξωτερικό».

Παράλληλα, το Επιμελητήριο εξέφρασε επιφυλακτικότητα απέναντι σε όσους υποστηρίζουν πως η μειούμενη εισροή εργαζόμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Brexit, θα ενισχύσει τις εργασιακές προοπτικές των Βρετανών. Μόλις μία στις πέντε βρετανικές εταιρίες τόνισαν πως εστιάζουν σε Βρετανούς εργαζόμενους μόνο και μόνο επειδή περιορίζεται η πρόσβαση από την ΕΕ.

Το 40% των βρετανικών επιχειρήσεων έχει εργαζομένους από άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ το 23% έχει προσωπικό από περιοχές εκτός του μπλοκ, αποκάλυψε η έρευνα του BCC σύμφωνα με το Bloomberg. Σχεδόν το 40% των εταιριών υποστηρίζει πως οι μελλοντικοί περιορισμοί στην εργασία από την ΕΕ θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις δραστηριότητές του.

Πάντως, ο κίνδυνος έλλειψης εργαζομένων αυξάνεται, καθώς η ανεργία στη Βρετανία παραμένει σε ιστορικά χαμηλά. Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σε χαμηλά σχεδόν 40 ετών, στο 4,4%, στη διάρκεια του τριμήνου μέχρι τον Ιούλιο.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές
Σημαντική η παρέμβαση ΔΝΤ για διάσωση Πακιστάν από χρεοκοπία
Υποχωρεί το Bitcoin με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Fed
Νέα αύξηση για τον πληθωρισμό στη Γερμανία-Ένα ακόμη «αγκάθι» για την ΕΚΤ
Ισπανία: Επιταχύνθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Φόρους 800 εκατ. ευρώ πλήρωσαν ευρω-τράπεζες στο Κρεμλίνο
Μετοχές: Το ράλι μπορεί να συνεχιστεί και χωρίς μείωση επιτοκίων, λένε οι «ταύροι» της Wall Street