Γερμανία: Εμβάσματα €4,2 δισ. έστειλαν οι μετανάστες το 2016

Εμβάσματα ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ έστειλαν το 2016 στις οικογένειές τους στις χώρες καταγωγής τους οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία της Bundesbank τα οποία επικαλείται η οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche».

Το ποσό αυτό είναι κατά 700 εκατομμύρια ευρώ υψηλότερο του αντίστοιχου για το 2015 και το υψηλότερο από την επανένωση της Γερμανίας. 

Τα περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στέλνουν οι μετανάστες τουρκικής καταγωγής, με το ποσό να ξεπερνά εδώ και χρόνια τα 800 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ από την έναρξη του εμφυλίου στην Συρία τα εμβάσματα προς τη χώρα έχουν αυξηθεί από 18 στα 67 εκατομμύρια ευρώ. Υψηλά παραμένουν και τα ποσά που εμβάζονται προς τα ανατολικά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θετική όμως είναι η επίδραση των μεταναστών και για την γερμανική οικονομία. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Ινστιτούτου της Γερμανικής Οικονομίας στην Κολονία (IW), από την αρχή της προσφυγικής κρίσης μέχρι το 2020 οι πρόσφυγες θα ανεβάσουν το ΑΕΠ κατά μία ποσοστιαία μονάδα, κυρίως χάρη στην αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης και των κρατικών δράσεων για την ενσωμάτωση. 

Την ίδια ώρα ωστόσο, επειδή θα περάσουν χρόνια μέχρις ότου εξασφαλιστεί απασχόληση για τους περισσότερους πρόσφυγες, η κατά κεφαλήν οικονομική παραγωγή αναμένεται να μειωθεί, με συνέπεια την αύξηση της ανεργίας κατά περίπου 1,5% μέχρι το 2020. 
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Υποχωρεί το Bitcoin με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Fed
Νέα αύξηση για τον πληθωρισμό στη Γερμανία-Ένα ακόμη «αγκάθι» για την ΕΚΤ
Ισπανία: Επιταχύνθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Φόρους 800 εκατ. ευρώ πλήρωσαν ευρω-τράπεζες στο Κρεμλίνο
Μετοχές: Το ράλι μπορεί να συνεχιστεί και χωρίς μείωση επιτοκίων, λένε οι «ταύροι» της Wall Street
Fed: Η επιμονή του Πάουελ να διατηρήσει τα υψηλά 20ετίας και το στοίχημα των επενδυτών
Μόσχα: Προειδοποιεί τη Δύση με «σκληρή» απάντηση αν πειραχτούν τα περιουσιακά της στοιχεία
Προειδοποιεί για τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στη Γάζα η Σαουδική Αραβία
Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα