‘Deal’ για Diapo και Foodlink Cyprus

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ Diapo και Foodlink Cyprus για συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους, ένα deal το οποίο αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό βήμα και για τις δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και 3PL, ενώ αναμένεται να αλλάξει και το χάρτη του εν λόγω τομέα.

Η Diapo δημιουργήθηκε το 2013 και εξυπηρετεί εμπορικές εταιρείες που επιλέγουν τη λύση του outsourcing στην εφοδιαστική αλυσίδα. Διαθέτει δύο κέντρα αποθήκευσης και διακίνησης σε Δάλι και Λατσιά, που καλύπτουν 8.000 τ.μ. Παρέχει υπηρεσίες αποθήκευσης, διανομής και ανασυσκευασίας, ενώ διαχειρίζεται προϊόντα σε τέσσερις θερμοκρασιακές ζώνες - κατάψυξης, συντήρησης, κλιματισμού και περιβάλλοντος. Εξυπηρετεί εταιρείες, όπως, Unilever Tseriotis Cyprus,  Tryfon Tseriotis και Kypropharm.

Η Foodlink Cyprus ιδρύθηκε το 2012 και παρέχει υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής Παγκύπρια με τρεις αποθήκες σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο, και συνολικά διαχειρίζεται περισσότερα από 100.000 τ.μ. αποθηκών. Ανήκει στον όμιλο FDL ο οποίος παρέχει υπηρεσίες που καλύπτουν το σύνολο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Το 2015 ο όμιλος FDL απασχολούσε περισσότερα από 500 άτομα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την επισφράγιση της εν λόγω συμφωνίας αναμένεται να αλλάξει τον τομέα διανομής προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και 3PL, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews το deal Diapo-Foodlink αποτελεί μόνο την αρχή για τον τομέα διότι στους αμέσως επομένους μήνες θα πρέπει να αναμένονται πολλές συνεργασίες, καθώς επικρατεί ‘πυρετός’ συζητήσεων και διαβουλεύσεων μεταξύ πολλών παικτών του τομέα των logistics.

Δειτε Επισης

Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)