Powered by

Bill Gross: Τα ρίσκα στην αμερικανική αγορά είναι τα υψηλότερα από το 2008

Καθώς οι μετοχές συνεχίζουν την «ανένδοτη» πορεία τους βαθύτερα σε αχαρτογράφητη περιοχή, ακόμη ένας επιφανής επενδυτής προειδοποιεί για καταστροφικό τέλος σε αυτό το «καυτό» σερί στις αγορές.

Ο Bill Gross, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στο Janus Global Unconstrained Bond Fund, προειδοποίησε την Τετάρτη πως οι χρηματοοικονομικές αγορές βρίσκονται στην πιο ευάλωτη κατάσταση από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και πως οι επενδυτές πληρώνουν πολύ ακριβά για τα ρίσκα που παίρνουν.

«Αντί να αγοράζεις χαμηλά και να πουλάς ψηλά, αγοράζεις ψηλά και προσεύχεσαι», τόνισε ο επενδυτής που ειδικεύεται στα ομόλογα, σε ομιλία του στο συνέδριο Bloomberg Invest New York.

Ο Gross κατηγόρησε τις χαλαρές νομισματικές πολιτικές των κεντρικών τραπεζών πως διογκώνουν τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων χωρίς χειροπιαστή οικονομική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα μεμονωμένοι αποταμιευτές και τράπεζες να πληρώνουν εντέλει το τίμημα.

«Χρήμα διοχετεύεται στο σύστημα και χρήμα που αποδίδει λιγότερο από μηδέν ζητά καταφύγιο, όχι μόνο στα ομόλογα που έχουν χαμηλές αποδόσεις, αλλά και στις μετοχές που έχουν υψηλές τιμές», εξήγησε ο επενδυτής σε ξεχωριστή συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο Gross έχει σταθεί σκληρός και συνεπής επικριτής των κεντρικών τραπεζιτών και του «εύκολου χρήματός» τους, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει συχνά προειδοποιήσει πως οι «υπερβολές» της Fed και άλλων κεντρικών τραπεζών αργά ή γρήγορα θα πλήξουν μετοχές και ομόλογα.

Μέχρι στιγμής η προφητεία του δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά οι πρόσφατες προειδοποιήσεις του ακολουθούν παρόμοιες προβλέψεις από τον Μαρκ Φαμπέρ, ο οποίος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως οι αμερικανικές αγορές έχουν εγκλωβιστεί σε μια γιγαντιαία φούσκα.

«Υπάρχει φούσκα στα πάντα. Πουθενά οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων δεν είναι χαμηλές», τόνισε ο Φαμπέρ.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ