Powered by

Η Apple αλλάζει τα δεδομένα στην επαυξημένη πραγματικότητα

Μία από τις νέες ανακοινώσεις της Apple έχει ενθουσιάσει τους ειδικούς στον τομέα της τεχνολογίας, σε ό,τι αφορά στην επαυξημένη πραγματικότητα (AR). Όπως επεσήμανε επιχειρηματικός ηγέτης στον τομέα, το νέο λογισμικό της εταιρίας «αλλάζει τα δεδομένα».

Η Apple αποκάλυψε το νέο της λειτουργικό για iPhone και iPad, το iOS 11, στη διάρκεια του Apple Worldwide Developers Conference τη Δευτέρα.

Το σύστημα εισάγει και το ARKit, ένα νέο πλαίσιο/πλατφόρμα για να δημιουργούν οι developers πιο εύκολα εφαρμογές που χρησιμοποιούν επαυξημένη πραγματικότητα, την τεχνολογία που επιτρέπει σε συσκευές να εμφανίζουν εικόνες που έχουν παραχθεί ψηφιακά, αναμεμειγμένες με τον πραγματικό κόσμο.

«Αναμειγνύοντας ψηφιακά αντικείμενα και πληροφορίες με το περιβάλλον γύρω σου, η επαυξημένη πραγματικότητα οδηγεί τις εφαρμογές πέραν της οθόνης, απελευθερώνοντάς τες ώστε να αλληλεπιδρούν με τον πραγματικό κόσμο με απόλυτα νέους τρόπους», περιγράφει ο τεχνολογικός κολοσσός σε ιστοσελίδα προεπισκόπησης.

Η εταιρία προϊόντων εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, Marxent, δημιουργεί εφαρμογές AR για προϊόντα της Apple εδώ και έξι χρόνια. Ο συνιδρυτής και CEO της εταιρίας, Beck Besecker, σχολίασε πως η ανακοίνωση του κολοσσού «αλλάζει τα δεδομένα», διότι θα βοηθήσει να ενσωματωθεί η τεχνολογία στην καθημερινή ζωή.
«Θα μπορούσε θεωρητικά να προσθέσει μια τέταρτη διάσταση στον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε τον κόσμο», ανέφερε το στέλεχος μιλώντας στο CNBC.

«Μόλις η Apple αρχίσει να ενσωματώνει την επαυξημένη πραγματικότητα στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές της, όπως το email, τα γραπτά μηνύματα, φωτογραφίες, χάρτες και μουσική, θα φέρει την AR στις ζωές μας, με έναν βαθύ και ουσιαστικό τρόπο σε καθημερινή βάση», πρόσθεσε.

Ο Geoff Blaber, ερευνητής εικονικής πραγματικότητα (VP) στην CCS Insight, επίσης επαίνεσε το ARKit, τονίζοντας πως θα βοηθήσει τους developers να δημιουργήσουν εντυπωσιακές εμπειρίες με επαυξημένη πραγματικότητα.
Αντίπαλοι που επίσης έχουν ριχτεί στην «αρένα» της AR περιλαμβάνουν το Facebook, τη Microsoft και το Snapchat.

ΠΗΓΗ:  euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ