Powered by

Μακρόν: Αλλάζει τον εργασιακό κώδικα υπέρ των επιχειρήσεων

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σχεδιάζει να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα υπέρ των επιχειρήσεων, με διατάγματα πριν από το τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκε στα συνδικάτα σε συνάντηση με τον Μακρόν και τον Γάλλο Πρωθυπουργό την Τρίτη 6 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Μακρόν είχε δηλώσει την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει διατάγματα για την αναθεώρηση του εργασιακού κώδικα, σε μια χώρα όπου το κόστος των προσλήψεων και απολύσεων θεωρείται ως αποτρεπτικό για τους επενδυτές, και όπου η ανεργία πλησιάζει διψήφιο ποσοστό.
 
Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ δήλωσε την Τρίτη 6 Ιουνίου ότι επιθυμεί εργασιακές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα επιτρέψουν τον καθορισμό των συνθηκών εργασίας από τις επιχειρήσεις παρά σε τομεακό επίπεδο, αναμένοντας αντιδράσεις από τα συνδικάτα.
 
«Δεν θα συμφωνήσουμε σε όλα, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά», δήλωσε ο Φιλίπ, επιβεβαιώνοντας ότι θα εκδοθούν εκτελεστικά διατάγματα προκειμένου να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και μετά από διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα.
 
Η κίνηση αυτή για τη χαλάρωση της εργατικής νομοθεσίας θα αποτελέσει ένα τεστ για τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την ικανότητά του να προωθήσει τη μεταρρυθμιστική του ατζέντα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ