ΑΗΚ: «Πράσινο φως» στις ηγεσίες των Συντεχνιών

Με συντριπτική πλειοψηφία οι εργαζόμενοι της ΑΗΚ εξουσιοδότησαν τις ηγεσίες των Συντεχνιών τους να χειριστούν τη διαφορά που προέκυψε με το Υπουργείο Ενέργειας όσον αφορά το θέμα της ανεξαρτησίας του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, στο πλαίσιο του «ανοίγματος» της αγοράς ηλεκτρισμού καθώς επίσης και για το ζήτημα της στελέχωσης της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Τη Δευτέρα το πρωΐ (19 Ιουνίου) ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές συνελεύσεις του προσωπικού, τις οποίες συγκάλεσαν οι Συντεχνίες και τα ακριβή ποσοστά όσον αφορά την τοποθέτηση των εργαζομένων θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες αφού γίνει καταμέτρηση για όλες τις συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό των εργαζομένων που τάχθηκαν υπέρ της εξουσιοδότησης των ηγεσιών των Συντεχνιών να χειριστούν το θέμα, είναι «συντριπτικό».

Περισσότερα στο EnergyNews

Δειτε Επισης

Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Έλληνας για ηλεκτρική διασύνδεση: «Δεν μπορεί από μόνη της η Κύπρος, και η Ελλάδα, να τα βάλει με την Τουρκία...»
Σε αυτές τις περιοχές θα εγκατασταθούν έξυπνοι μετρητές τους επόμενους μήνες-Ο προγραμματισμός της ΑΗΚ
Παράταση σχεδίου Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω για ΜμΕ και ΜΚΟ… Η νέα προθεσμία για υποβολή αιτήσεων
Στις ελληνικές καλένδες η ηλεκτρική διασύνδεση...«Θα συνεχιστεί στον κατάλληλο χρόνο που θα επιλεγεί»
Σε υψηλό δυο εβδομάδων το πετρέλαιο με άνοδο 2%
Ηλεκτρική διασύνδεση: Συνέστησε αναμονή ενόψει αποφάσεων ΚΥΣΕΑ ο Χριστοδουλίδης-«Να μην προτρέχουμε»
Ο ΔΟΕ μειώνει τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου-Πλεονάζουσα παραγωγή έως το 2026
Δεν αλλάζουν τα δεδομένα για το «Ηλέκτρα» ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης-Προχωρεί σε νέο γεωτρητικό στόχο η εταιρεία