Powered by

Κοντά στους φιλόδοξους στόχους της η Τesco

Η βρετανική εταιρία σουπερμάρκετ εμφάνισε αύξηση πωλήσεων για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο και δηλώνει πως βρίσκεται σε πορεία προς την εκπλήρωση των φιλόδοξων στόχων της.

Η Tesco ανακοίνωσε την Παρασκευή 16 Ιουνίου πως οι πωλήσεις like for like αυξήθηκαν για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο και πρόσθεσε πως συνεργάζεται με τους προμηθευτές της προκειμένου να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ, η οποία συμφώνησε νωρίτερα φέτος να αγοράσει την εταιρία τροφίμων Booker Group για 3,7 δισ. στερλίνες σε μετρητά και μετοχές, τόνισε πως οι πωλήσεις like for like για τις 13 εβδομάδες μέχρι τις 27 Μαΐου αυξήθηκαν κατά 1%, έναντι ανάπτυξης 0,9% που εμφάνισαν πέρυσι.

Οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου, εξαιρώντας κάποια στοιχεία, αναπτύχθηκαν κατά 3,6%, από 1,8% έναν χρόνο προηγούμενα.

Οι πωλήσεις ίδιων καταστημάτων στη βασική βρετανική μονάδα της εταιρίας λιανικής αναπτύχθηκαν κατά 2,3%, από άνοδο 0,3% την προηγούμενη χρονιά. Η αύξηση των πωλήσεων στη Βρετανία οφείλεται κυρίως σε μια άνοδο 2,7%, σε όρους like for like, στο τμήμα τροφίμων της εταιρίας.

«Είναι ένα καλό ξεκίνημα έτους, με το έκτο συνεχόμενο τρίμηνό μας με θετική ανάπτυξη πωλήσεων like for like σε όλο τον όμιλο. Είμαστε σίγουροι για τα σχέδιά μας να δημιουργήσουμε μακροπρόθεσμη, βιώσιμη αξία για τους βασικούς μας μετόχους και να φέρουμε αποτελέσματα στις φιλοδοξίες που έχουμε σκιαγραφήσει», δήλωσε σύμφωνα με το MarketWatch ο διευθύνων σύμβουλος Dave Lewis.

Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εκτοξεύτηκε η μετοχή της Tesco και οδηγεί την άνοδο του δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ