Powered by

Έρχεται εσωτερική αναδιάρθρωση για Deutsche Bank

Ο CEO προχωρά σε αναδιάρθρωση με μακροχρόνιους στόχους, υποστηρίζοντας πως προηγούμενα στελέχη της τράπεζας έδιναν προτεραιότητα στα βραχυπρόθεσμα κέρδη και όχι στα μακροχρόνια συμφέροντα της Deutsche Bank.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε νέα αναδιάρθρωση για τα τμήματα εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής, περιλαμβανομένης της δημιουργίας μιας ξεχωριστής επιχείρησης για τις δραστηριότητες μετοχών, χρέους και τις αγορές μοχλευμένου κεφαλαίου, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και με ηλεκτρονική αλληλογραφία που εξέτασε το Bloomberg.

Ο διευθύνων σύμβουλος, John Cryan, είχε αναφέρει το Μάρτιο πως επιθυμεί να επανενώσει αυτές τις δραστηριότητες για να εστιάσει περισσότερο σε εταιρικούς πελάτες. Παράλληλα θα περιορίσει τους fund managers και άλλους αντίστοιχους πελάτες που εξυπηρετεί.

Οι Marcus Schenck και Garth Ritchie, που ορίστηκαν νωρίτερα φέτος συνεπικεφαλής των μονάδων επενδυτικής τραπεζικής και trading που συνενώθηκαν πρόσφατα, θα έχουν από κοινού την ευθύνη των δραστηριοτήτων εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής που συγχωνεύονται, με διακριτές αρμοδιότητες.

Νέο τμήμα
Το νέο τμήμα Global Capital Markets, με επικεφαλής τους Alexander von zur Muehlen και Mark Fedorcik, θα λειτουργήσει σε συνεργασία με την εταιρική χρηματοδότηση και με τους θεσμικούς πελάτες και θα «λειτουργήσει οικονομικά ως κοινοπραξία» μεταξύ των τμημάτων εταιρικής χρηματοδότησης, μετοχών, σταθερού εισοδήματος και νομισμάτων, σύμφωνα με την ηλεκτρονική αλληλογραφία. Τα δύο στελέχη θα έχουν προϊσταμένους τους Schenck και Ritchie.

Ο CEO είχε υποστηρίξει πως οι προηγούμενες διοικητικές ομάδες καθιστούσαν την τράπεζα υπερβολικά περίπλοκη και αναποτελεσματική, θέτοντας σε προτεραιότητα τα βραχυπρόθεσμα κέρδη έναντι των μακροπρόθεσμων στόχων της Deutsche Bank. Ο διευθύνων σύμβουλος τώρα εφαρμόζει μακροπρόθεσμα σχέδια για να αναμορφώσει την τράπεζα.

Σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους εργαζομένους, η γερμανική τράπεζα ανέφερε ακόμη πως οι δραστηριότητες εταιρικής χρηματοδότησης θα λειτουργήσουν ως μία παγκόσμια επιχείρηση, με τους υπάρχοντες περιφερειακούς επικεφαλής. Η τράπεζα σύντομα θα ανακοινώσει νέο επικεφαλής για την εταιρική τραπεζική στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Θεσμικοί πελάτες
Για το σύνολο των θεσμικών πελατών της τράπεζας παγκοσμίως θα είναι υπεύθυνοι οι Kenan Altunis και Stefan Hoops, με προϊσταμένους τους Schenck και Ritchie, καταδεικνύει η αλληλογραφία.

Ακόμη, οι δύο επικεφαλής συζήτησαν την πρόσφατη απόφαση να δημιουργηθεί ένα κέντρο εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής, γνωστό ως CIB Central, με επικεφαλής τους Christiana Riley και Lawrence Shaw. Η αναδιοργάνωση των ομάδων που στηρίζουν αυτό το τμήμα έχει σκοπό «να μειώσει την γραφειοκρατία και την πολυπλοκότητα, γεγονός που θα οδηγήσει στην επίτευξη σημαντικής εξοικονόμησης κοστών το 2017».

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

 

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ