Powered by

Δεν αρκούν δύο χρόνια στις εταιρείες του Σίτι

Οι εταιρείες του Brexit ετοιμάζονται για το hard Brexit παρότι φοβούνται ότι τα δύο χρόνια της διαπραγμάτευσης μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ δε θα είναι αρκετά μεγάλη περίοδος ώστε να ολοκληρώσουν τις περίπλοκες αναδιαρθρώσεις που χρειάζονται, σύμφωνα με έκθεση.

Η ανάλυση την οποία έκανε το δικηγορικό γραφείο Freshfields, αποκάλυψε, πάντως, ότι λιγότερες θέσεις εργασίας ενδέχεται να μετακινηθούν από το Λονδίνο σε άλλα χρηματοοικονομικά κέντρα, απ’ ότι είχε προηγούμενα υπολογιστεί.

Η έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε για λογαριασμό του lobby group TheCityUK, αναφέρει: «Υπάρχει μια γενική άποψη, σε όλο το εύρος των επιχειρήσεων που επηρεάζονται, ότι η περίοδος των δύο ετών για τη διαπραγμάτευση εξόδου της Βρετανίας, που προβλέπεται βάσει του Άρθρου 50, δεν θα είναι αρκετή, ούτε για να επανακαθορίσει η βρετανική κυβέρνηση την συνεχιζόμενη σχέση της με την ΕΕ, ούτε ώστε οι εταιρείες να φτάσουν σε τυχόν αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση που θα χρειαστεί.

«Οι εταιρείες λειτουργούν σύμφωνα με ένα βασικό σενάριο για Brexit σε δύο χρόνια από το Μάρτιο του 2017 (δηλαδή όταν ενεργοποιήθηκε το Άρθρο 50), χωρίς ισότητα μεταξύ των δύο μερών και χωρίς να έχουν συμφωνηθεί ειδικά δικαιώματα passporting ή πρόσβασης», εξηγεί η μελέτη, προσθέτοντας πως, «αν αυτά συμφωνηθούν ή υπονοηθούν νωρίς μέσα στα δύο αυτά χρόνια, μια μεταβατική περίοδος θα ήταν αμοιβαία ωφέλιμη, τόσο για την ΕΕ όσο και για τη Βρετανία».

Ο Guardian υπενθυμίζει ότι μια σειρά ανώτατων στελεχών του Σίτι έχει εδώ και καιρό κάνει έκκληση για μεταβατική περίοδο, αφότου φύγει το Ηνωμένο Βασίλειο από το ευρωπαϊκό μπλοκ το 2019, ώστε να αποφευχθούν αναταράξεις.

Οι εταιρείες έχουν ταυτόχρονα αρχίσει να απευθύνονται και στο κοινό, ενημερώνοντάς το για το πώς μπορεί να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας έχει ζητήσει από τις τράπεζες να της γνωστοποιήσουν με λεπτομέρειες τα σχέδιά τους για το Brexit μέχρι τις 14 Ιουλίου, καθώς και να προετοιμαστούν για όλα τα ενδεχόμενα, περιλαμβανομένου του hard Brexit.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ