Powered by

Η Qatar Air χορηγός του World Cup

H Qatar Airways υπέγραψε συμφωνία με τη FIFA ώστε να γίνει χορηγός σε δύο τουρνουά του World Cup, δηλαδή μέχρι το 2022, καλύπτοντας το κενό που άφησε η αντίπαλος Emirates όταν εγκατέλειψε την συνεργασία μετά τις κατηγορίες για διαφθορά στο σώμα.

Ο κρατικός μεταφορέας θα γίνει επίσημος εταίρος και αεροπορική εταιρία της FIFA για τη διοργάνωση του 2018 στη Ρωσία και για το τουρνουά του 2022 στο Κατάρ, όπου η χώρα του Περσικού Κόλπου θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά στην περιοχή.

Η συμφωνία προσφέρει στην Qatar Airways δικαιώματα marketing και branding, με προβλεπόμενο κοινό πάνω από δύο δισεκατομμυρίων ατόμων ανά διοργάνωση. Η αεροπορική εταιρία αρνήθηκε να αποκαλύψει την αξία της συμφωνίας, η οποία περιλαμβάνει και το φετινό Κύπελλο Συνομοσπονδιών (Confederations Cup).

Το Bloomberg υπενθυμίζει πως το συμβόλαιο της Emirates με έδρα στο Ντουμπάι ξεκίνησε το 2006 και ολοκληρώθηκε το 2014, οπότε η εταιρία αρνήθηκε να το ανανεώσει αφότου η FIFA ήρθε αντιμέτωπη με κατηγορίες για διαφθορά που συνδέονταν με το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το σώμα ανέφερε ότι έχασε 369 εκατ. δολάρια το 2016, δηλαδή τριπλασίασε τις ζημιές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης από το σκάνδαλο του 2015.

Για την Qatar Air, το ντιλ με τη FIFA αποτελεί την πιο πρόσφατη από μια σειρά μεγάλες συμφωνίες της, περιλαμβανομένης της χορηγίας στην ισπανική FC Barcelona.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής, Akbar Al Baker, ανέφερε ότι η FIFA ενσαρκώνει την «δύναμη της δημοτικότητας του ποδοσφαίρου» και έτσι είναι «φυσικός εταίρος» για την εταιρία.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ