Powered by

Γερμανία: Αναζητείται το app που λύνει το πρόβλημα του πάρκινγκ

Η γερμανική οικονομία μάχεται για την αναζήτηση του καλύτερου δυνατού πάρκινγκ. Μια σειρά από νεοφυείς εταιρείες, οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες και ασφαλιστικές εταιρείες προσπαθούν να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση και να δώσουν τέλος στο χρονοβόρο «μαρτύριο» της αναζήτησης μιας θέσης πάρκινγκ.

«Πρόκειται για μια τεράστια αγορά» λέει ο Φέλιξ Χάρτενεγκ, επικεφαλής και συνιδρυτής της νεοφυούς εταιρείας Park Here στο Μόναχο. Η εταιρεία κατασκευάζει ειδικούς ανιχνευτές και έχει παραγγελίες σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Η BMW και η ασφαλιστική εταιρεία AXA από το περασμένο φθινόπωρο διαθέτουν στην αγορά ειδικές εφαρμογές για την αναζήτηση μιας θέσης στάθμευσης. Η Audi έχει ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ. Η Bosch έχει προχωρήσει και αυτή σε δικές της έρευνες και το ίδιο κάνει και η Siemens.

Ο λόγος είναι απλός. Μόνο στη Γερμανία ο αριθμός των αυτοκινήτων αυξάνεται το χρόνο κατά ένα εκατομμύριο και παράλληλα αυξάνεται και ο αριθμός των κατοίκων στις πόλεις, όπως και των κατοίκων που κινούνται ανάμεσα σε διαφορετικές πόλεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι γίνεται διαρκώς πιο δύσκολο να βρει κανείς μια θέση παρκαρίσματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα νεύρα των οδηγών.

Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες και νεοφυείς εταιρείες ανταγωνίζονται
Οι εφαρμογές στα κινητά για την αναζήτηση θέσεων παρκαρίσματος δεν είναι κάτι καινούργιο, ωστόσο αναζητείται ακόμα η οριστική λύση. Όλο και περισσότερες μεγάλες εταιρείες επενδύουν σε σχετικά προγράμματα. Η BMW από το περασμένο φθινόπωρο εγκαθιστά μια σχετική εφαρμογή στη σειρά 5 και το πρόγραμμα φέρει την επωνυμία «Ρark now». Η ανταγωνίστρια Daimler συνεργάζεται με την Bosch για να κατασκευάσει ένα παρόμοιο σύστημα. «Πιστεύουμε ότι το νέο σύστημα θα είναι έτοιμομέχρι το 2018» δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Bosch.

H νεοφυής εταιρεία Park Here από το Μόναχο έχει προχωρήσει στην κατασκευή ενός καινοτόμου μοντέλου το οποίο λειτουργεί και ανεξάρτητα από κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων. Η νεοφυής εταιρεία με 25 εργαζόμενους συνεργάζεται με το τεχνολογικό πανεπιστήμιο του Μονάχου TU και έχει κατασκευάσει τους ανιχνευτές θέσεων στάθμευσης Piezo, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν εξωτερικά ρεύμα και έχουν διάρκεια ζωής 25 χρόνια. Η μικρή εταιρεία δεν φοβάται τον ανταγωνισμό από τα μεγαθήρια στον τομέα των αυτοκινήτων, ο διευθυντής της Φέλιξ Χάρτενεγκ μάλιστα υποστηρίζει ότι διαθέτει τα φόντα να τα καταφέρει.

Η Siemens εργάζεται πάνω σε ένα άλλο πρόγραμμα με ανιχνευτές ραντάρ, που εγκαθίστανται σε ψηλές κολώνες φωτισμού και ειδοποιούν τους οδηγούς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες που εργάζονται πάνω στην ίδια ιδέα. Εάν και πότε θα βρεθεί οριστική λύση για την εξεύρεση θέσης παρκαρίσματος παραμένει ακόμη ασαφές, ωστόσο πλησιάζει ολοένα και περισσότερο μέσω των εφαρμογών σε κινητά τηλέφωνα.

ΠΗΓΗ: DW

Δειτε Επισης

Καταρρέει το επιχειρηματικό μοντέλο της Γερμανίας-Τι σημαίνει για την Ευρώπη
Πόσα θα στοιχίσουν στους Αμερικανούς οι δασμοί Τραμπ-Ο αντίκτυπος σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα
Εκτιμήσεις αναλυτών: Ο χρυσός ενδέχεται να ξεπεράσει και τα $3.000 ανά ουγγιά
UBS: Ο αντίκτυπος στις αγορές από τις αμερικανικές εκλογές
Ιταλία: Νέα συρρίκνωση στην μεταποίηση για έβδομο μήνα
Με τα βλέμματα στις ΗΠΑ οι ευρωπαϊκές αγορές-Στα ύψη η μεταβλητότητα
Μετοχές, ομόλογα και crypto στην δίνη των αμερικανικών εκλογών-Πώς επηρεάζει το αποτέλεσμα τις διεθνείς αγορές
Κίνα: Δέσμη μέτρων για προσέλκυση ξένων επενδύσεων-Ανησυχία για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών
Εκλογές ΗΠΑ: Πώς το αποτέλεσμα θα επηρεάσει οικονομικά την Ε.Ε.
Ο πρώτος προϋπολογισμός των Εργατικών-Αυξάνουν εργοδοτικές εισφορές και φόρο επί κεφαλαιουχικών κερδών