Powered by

Ferrari: Αλμα 36% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου

Τα κέρδη της Ferrari εκτοξεύτηκαν 36% το πρώτο τρίμηνο, καθώς η ιταλική κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων ωφελήθηκε από τη ζήτηση για τα πιο ακριβά από τα μοντέλα της, περιλαμβανομένων του convertible LaFerrari Aperta και ειδικών εκδόσεων που δημιουργήθηκαν με αφορμή τα 70ά της γενέθλια.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA αυξήθηκαν σε 242 εκατ. ευρώ από 178 εκατ. έναν χρόνο προηγούμενα, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία. Το νούμερο ξεπέρασε τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 217 εκατ. ευρώ, επισημαίνει το Bloomberg.

Στο μεταξύ, προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη, η Ferrari αποκάλυψε τον Μάρτιο το νέο, εμβληματικό 812 Superfast, το πιο γρήγορο αυτοκίνητο που έχει παράγει ποτέ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Sergio Marchionne προσπαθεί να διαφυλάξει την εικόνα της Ferrari, για επιδόσεις και αποκλειστικότητα, με αυτοκίνητα όπως το Aperta που ξεπούλησε πέρυσι πριν την επίσημη κυκλοφορία του.
Την ίδια στιγμή, προσπαθεί να τονώσει τους όγκους και τα κέρδη, για να καθησυχάσει τους επενδυτές. Η αυτοκινητοβιομηχανία, της οποίας η προηγούμενη ετήσια παραγωγή άγγιξε τις 7.000, οδεύει πως πώληση 9.000 μέχρι το 2019.

Η ιταλική εταιρία διατήρησε την πρόβλεψή της πως τα προσαρμοσμένα EBITDA θα αυξηθούν το 2017 σε παραπάνω από 950 εκατ. ευρώ. Οι παραγγελίες εκτιμά ότι θα ανέλθουν σε περίπου 8.400 αυτοκίνητα από 8.014 το 2016, ενώ τα κέρδη της Ferrari μπορεί να ξεπεράσουν το ένα δισ. ευρώ φέτος.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ