Powered by

BMW: Διακόπτει την παραγωγή σε Κίνα και Νότια Αφρική Η BMW αναμένεται να επεκτείνει τη διακοπή παρα

Η BMW αναμένεται να επεκτείνει τη διακοπή παραγωγής που ξεκίνησε στη Γερμανία, και στην Κίνα και τη Νότια Αφρική σήμερα, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει έλλειψη εξαρτημάτων.

Η παραγωγή στα εργοστάσια της Shenyang και Rosslyn αναμένεται να σταματήσει για μια ημέρα, ενώ το εργοστάσιο στη Λειψία της Γερμανίας, αναμένεται να κλείσει μερικώς, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το εργοστάσιο στη Λειψία είναι κλειστό από την Παρασκευή, ενώ άλλη μία εγκατάσταση στο Μόναχο επηρεάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα καθώς μια ιταλική εταιρεία προμήθειας εξαρτημάτων η οποία δεν κατονομάζεται, δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες παραδόσεις, ανέφερε νωρίτερα το περιοδικό Focus.

Η κερδοφορία της BMW υποχώρησε στο α΄ τρίμηνο καθώς μια γηρασμένη γραμμή παραγωγής οδήγησε την εταιρεία να προσφέρει κίνητρα για την ενίσχυση των πωλήσεων. Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο παρέδωσε 5,2% περισσότερα οχήματα κατά το α' τρίμηνο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, έναντι του άλματος 16% που κατέγραψε η Mercedes,.

«Δεν μπορούμε να πούμε σε αυτό το σημείο πότε θα τελειώσουν οι διακοπές στην παραγωγή», τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, προσθέτοντας ότι η BMW θα αποφασίσει για περαιτέρω διακοπές της παραγωγής εάν απαιτηθεί. Παράλληλα, περιέγραψε την πιθανή οικονομική ζημιά «διαχειρίσιμη», αλλά όχι ακόμα «ποσοτικοποιημένη», σημειώνοντας ότι επηρεάστηκαν οι σειρές 1 έως 4.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ