Powered by

Τα «αγκάθια» στη Σύνοδο των G7

Το τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης των κρατών-μελών της G7 θα αναφέρει ότι οι έξι χώρες υποστηρίζουν την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Παράλληλα, θα τονίζεται ότι έχει δοθεί περισσότερος χρόνος στις ΗΠΑ, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την αναφερόμενη συμφωνία, σύμφωνα με πηγή της διάσκεψης.

Πηγές από την Ουάσινγκτον, ανέφεραν χθες ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα λάβει τις τελικές αποφάσεις του, αναφορικά με την Συμφωνία του Παρισιού, μόλις επιστρέψει στην αμερικανική πρωτεύουσα, από την εννιαήμερη επίσημη περιοδεία του.

Αγκάθια για την έκδοση τελικού ανακοινωθέντος παραμένουν επίσης θέματα εμπορίου αλλά και οι σχέσεις με την Ρωσία.

Ωστόσο οι ηγέτες των επτά μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη συμφώνησαν στην λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας,

Στο ανακοινωθέν για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας καλούν τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τα κοινωνικά δίκτυα να εντείνουν τις προσπάθειες για την διαγραφή εξτρεμιστικού υλικού.

«Θα καταπολεμήσουμε την κατάχρηση του ίντερνετ από τους τρομοκράτες. Αν και είναι ένα από τα πιο σημαντικά τεχνολογικά επιτεύγματα των τελευταίων δεκαετιών, το ίντερνετ έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την τρομοκρατία» αναφέρεται στο κείμενο που υπέγραψαν.

«Η G7 καλεί τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τα κοινωνικά δίκτυα να εντείνουν σημαντικά τις προσπάθειες αντιμετώπισης του τρομοκρατικού υλικού» σημειώνεται.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, Γκάρι Κον, υποστήριξε ότι οι απόψεις του κ. Τραμπ για την κλιματική αλλαγή «εξελίσσονται».

«Πιστεύω ότι οι απόψεις του εξελίσσονται. Ήρθε εδώ για να ακούσει. Οι απόψεις του εξελίσσονται, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει. Η απόφαση του θα βασιστεί στο τέλος στο τι είναι καλύτερο για τις ΗΠΑ» σημείωσε ο κ. Κον.

Όσον αφορά το ζήτημα του διεθνούς εμπορίου, ο πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs ανέφερε πως ο κ. Τραμπ ξεκαθάρισε στους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Καναδά και της Βρετανίας ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίζουν τις άλλες χώρες με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν αυτές τις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και η Άνγκελα Μέρκελ ακύρωσαν τις προγραμματισμένες συνεντεύξεις τους μετά την ολοκλήρωση της συνόδου.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ