Powered by

Μέι: Δεν θα αυξήσω τον ΦΠΑ

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, υποσχέθηκε να μην αυξήσει τον ΦΠΑ αν εκλεγεί το Συντηρητικό κόμμα της στις 8 Ιουνίου, ωστόσο δεν ανέφερε τι θα κάνει με τους άλλους μεγάλους φόρους. 

Εν όψει των πρόωρων εκλογών, που ενδεχομένως θα αυξήσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της προτού η χώρα αποχωρήσει από την ΕΕ, η Μέι δέχεται πιέσεις να κοιτάξει πέραν του Brexit και να δώσει λεπτομέρειες για την προσέγγισή της για την φορολογία και τις πολιτικές δαπανών. 

Στην πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη για την προεκλογική εκστρατεία, η κ. Μέι είπε πως το κόμμα της δεν σκοπεύει να αυξήσει το γενικό φορολογικό επίπεδο και δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ, που σήμερα βρίσκεται στο 20%, όπως μεταδίδει το Reuters. 

«Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ»,  είπε στο ITV. «Αν κοιτάξετε τι θέλουμε να κάνουμε με τους φόρους, δεν έχουμε σχέδια να αυξήσουμε το επίπεδο του φόρου, καθώς είμαστε κόμμα που πιστεύομε στην χαμηλότερη φορολόγηση».

Όμως, αρνήθηκε να δεσμευτεί εκ νέου στην εκλογική υπόσχεση που έδωσε ο προκάτοχός της Ντέιβιντ Κάμερον το 2015 οτι δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος ή τις εργοδοτικές εισφορές (την Εθνική Ασφάλιση) μέχρι το 2020. 

Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Φίλιπ Χάμοντ, έχει υποστηρίξει πως η φορολογική δέσμευση του 2015 έχει περιορίσει τη δυνατότητά του να διαχειριστεί την οικονομία. 

Το έλλειμμα της Βρετανίας αναμένεται να αυξηθεί το 2017/2018, καθώς δεν θα υπάρχουν οι έκτακτοι παράγοντες που βοήθησαν πέρυσι την κυβέρνηση, όπως οι αλλαγές στον χρόνο των πληρωμών για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και η επίπτωση των αλλαγών στη φορολόγηση των μερισμάτων. 

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Δασμοί Τραμπ: Αντίστροφη μέτρηση για την προθεσμία της 9ης Ιουλίου-Τα σενάρια για τις κρίσιμες 72 ώρες
Αυξάνουν περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου οι χώρες-μέλη της συμμαχίας του ΟΠΕΚ
Πεπεισμένος για εμπορικές συμφωνίες πολύ γρήγορα ο Σκοτ Μπέσεντ-Σε τι συνίσταται η αμερικανική στρατηγική
Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση