Powered by

Google: Η πρώτη ξένη εταιρεία διαδικτύου στην Κούβα

Οι διαδικτυακοί διακομιστές της Google πλέον είναι ενεργοί και στην Κούβα, καθιστώντας την εταιρεία την πρώτη ξένη μηχανή αναζήτησης που «τρέχει» στη νησιωτική χώρα.

Ο τεχνολογικός γίγαντας εισήγαγε επίσημα την υπηρεσία Google Global Cache την Τετάρτη, κάνοντας ευκολότερη την πρόσβαση των Κουβανών σε ιστοσελίδες, όπως αναφέρει το Buzzfeed News.

Για δεκαετίες, η Κούβα αποκόπηκε από τις ΗΠΑ και τις εταιρείες της – ώσπου ο πρώην Πρόεδρος Ομπάμα εγκαινίασε εκ νέου τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών τον Ιούλιο 2015. Αμέσως, πολλές εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της Google, αντιλήφθηκαν τη συγκυρία ως ευκαιρία. Η Google υπέγραψε μια συμφωνία με την εθνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Κούβας, ETECSA, τον Δεκέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η παρουσία της Google δεν αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο για τον μέσο πολίτη της Κούβας.

Η Κούβα έχει το χαμηλότερο επίπεδο συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο σε ολόκληρο το δυτικό ημισφαίριο, εξαιτίας της περιορισμένης πρόσβασης σε δημόσια wi-fi spots αλλά και εξαιτίας του κόστους: μια ώρα πρόσβασης στο διαδίκτυο κοστίζει περίπου 1,50 δολάρια στην Κούβα, σύμφωνα με το Buzzfeed News. Το ποσό αυτό είναι αναμφίβολα μεγάλο για τους περισσότερους Κουβανούς, εφόσον ο μέσος μισθός στην Κούβα είναι 25 δολάρια το μήνα.

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που η Google δεν θριαμβολόγησε ανακοινώνοντας τα σχέδιά της για την Κούβα. Τον Δεκέμβριο, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε την υπογραφή της συμφωνίας, στελέχη της έγραψαν σε ανάρτηση ότι: «Οι Κουβανοί που ήδη έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες μας μπορούν να αναμένουν βελτίωση ως προς την ποιότητα της υπηρεσίας και τον χρόνο αναμονής για cached περιεχόμενο».

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Αυξάνουν περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου οι χώρες-μέλη της συμμαχίας του ΟΠΕΚ
Πεπεισμένος για εμπορικές συμφωνίες πολύ γρήγορα ο Σκοτ Μπέσεντ-Σε τι συνίσταται η αμερικανική στρατηγική
Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση
Πέρασε και από το Κογκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ-«Θα κάνει τις ΗΠΑ διαστημόπλοιο»