Powered by

Γιατί είναι ωραίο να είσαι αφεντικό του εαυτού σου

Το να ιδρύσεις μια επιτυχημένη εταιρεία και να γίνεις αφεντικό του εαυτού σου είναι εξαιρετικά δύσκολο και συχνά μεταφράζεται σε απογοήτευση. Όμως, είναι σίγουρο ότι τα πλεονεκτήματα είναι κρισιμότερα από τα μειονεκτήματα.

Το μεγαλύτερο όφελος είναι η ευχέρεια να κάνεις τα πράγματα γρήγορα. Δεν χρειάζεται να εμπλακείς με τους «πολιτικούς» συσχετισμούς μέσα σε μια αχανή εταιρεία ή με μια γραφειοκρατία που μπορεί να μπλοκάρει κάποια πρότζεκτ. Ως αφεντικό του εαυτού σου, ελέγχεις εσύ το πώς είναι και φαίνεται το εργασιακό περιβάλλον. Και μπορείς να υλοποιήσεις τη στρατηγική σου δίχως να πρέπει να εξασφαλίσεις ατελείωτες εγκρίσεις τρίτων.

Επιπλέον, η δραστηριοποίηση μέσω της δικής σου επιχείρησης σε αναγκάζει να δοκιμάσεις τα όριά σου. Ξεκινώντας τη Podium, γνώριζα κι εγώ όσο και ο συνιδρυτής μου ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε τα πάντα μόνοι μας. Είμαστε τυχεροί που βρήκαμε άτομα με περισσότερη εμπειρία από εμάς για να καλύψουν τα κενά. Το κλειδί είναι να γνωρίζεις τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σου ώστε να ξέρεις τον τύπο του ταλέντου και της εξειδικευμένης γνώσης που χρειάζεσαι στην ομάδα σου.

Και όντας υπεύθυνος για την ευημερία των εργαζομένων μου και την επέκταση της εταιρείας, έμαθα πώς να εξελίσσομαι ταχύτατα ως άνθρωπος και ως επιχειρηματίας.

Τέλος, ως επιχειρηματίας έχω καταφέρει να είμαι σε θέση να βοηθάω άλλους να αναπτύσσονται και να πετυχαίνουν. Αν και πλέον η Podium έχει πλέον 160 εργαζομένους, θέλουμε αυτοί να έχουν την ίδια λαχτάρα και την ίδια αφοσίωση όπως όταν ήμασταν μόλις 10. Θέλουμε, με άλλα λόγια, να αντιμετωπίζουν τη δουλειά τους ως μια startup εντός μιας startup. Και γι’ αυτό η εταιρεία μου προσφέρει στα μέλη του προσωπικού της την αυτονομία να λαμβάνουν αποφάσεις και να έχουν τον έλεγχο επί του εκάστοτε τομέα τους.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ