Powered by

WSJ: Έξοδο στις αγορές ως τον Σεπτέμβριο εξετάζει η Ελλάδα

Έξοδο στις αγορές υπό προϋποθέσεις, με έκδοση ομολόγου μέσα την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2017 ετοιμάζει η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό θα είναι η άμεση επίτευξη κάποιας ουσιαστικής συμφωνίας για το χρέος, η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, καθώς και η επιτυχής ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Άτομο με γνώση επί του θέματος το οποίο επικαλείται η WSJ, ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να προχωρήσει σε αγορέα ελληνικών ομολόγων από τον Ιούλιο, εφόσον διαπίστωνε πως έχουν συμφωνηθεί τα κατάλληλα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Πρόκειται, αναφέρει η εφημερίδα, για ελληνικά ομόλογα που δεν θα ξεπερνούν τα 3 με 4 δισ. ευρώ. Μια κίνηση η οποία θα γινόταν περισσότερο για να δώσει ένα σήμα εμπιστοσύνης στους επενδυτές.

Εφόσον, λοιπόν, γίνει κάτι τέτοιο, τότε η έξοδος στις αγορές ως τον Σεπτέμβριο θα αποτελούσε βάσιμη εξέλιξη, είπαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την Αθήνα στην WSJ. Μια εξέλιξη, η οποία κατά την εφημερίδα θα ήταν ένα σημείο καμπής για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Τι σημαίνουν για την ελληνική οικονομία τα υπερπλεονάσματα του 2024
Κ. Mητσοτάκης: Επιστροφή ενός ενοικίου σε ενοικιαστές κάθε Νοέμβριο και €250 καθαρά σε 1,5 εκατ. συνταξιούχους και ΑΜΕΑ
Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025