Powered by

Moody's: Το φορολογικό σχέδιο Τραμπ θα αυξήσει το έλλειμμα

Το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για το φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ αυξάνει την πιθανότητα να διευρυνθεί το ομοσπονδιακό έλλειμμα και χρέος, αλλά μπορεί να είναι θετικό για ορισμένους τομείς της οικονομίας, εκτιμά σε έκθεση της η Moody’s. 

Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει πως το σχέδιο που παρουσιάστηκε στις 26 Απριλίου δεν περιείχε πολλές λεπτομέρειες, αλλά αποτελεί ένα σημείο εκκίνησης για την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κογκρέσο. 

«Αν και οι προτεινόμενες περικοπές φόρων μπορεί να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα, ο αντίκτυπος δύσκολα θα κρατήσει για πολύ και δεν θα είναι αρκετός για να αντισταθμίσει την μείωση στα κρατικά έσοδα. Η Moody’s έχει αυξήσει τις προβλέψεις για τα ομοσπονδιακά ελλείμματα των ΗΠΑ και το βάρος του χρέους, υποθέτοντας ότι κάποια μέρη του σχεδίου θα εφαρμοστούν και ότι οι περικοπές φόρων δεν θα καλυφθούν πλήρως» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Moody’s. 

Όσον αφορά τη μείωση του εταιρικού φόρου στο 15% από 35%, η Moody’s υποστηρίζει πως θα είναι θετικό για τις αμερικάνικες εταιρείες, ειδικά για αυτές που ανήκουν στην επενδυτική βαθμίδα και σε γενικές γραμμές πληρώνουν πολλούς φόρους. 

Ο χαμηλότερος εταιρικός φόρος θα είναι θετικός για τις τράπεζες γιατί θα τονώσει την κερδοφορία τους. Ωστόσο, τα υψηλότερα τραπεζικά κέρδη δεν θα οδηγήσουν αναγκαστικά και σε υψηλότερα κεφάλαια, σημειώνει η Moody’s. 

Η μείωση του φορολογικού συντελεστή θα είναι αρνητική για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης. 

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ