powered by

Παντελής Λεπτός: Η ζήτηση για ακίνητα θα συνεχιστεί

Ασφαλή προορισμό για επένδυση των χρημάτων Κυπρίων και ξένων αποτελεί ο τομέας της ανάπτυξης γης, τόνισε ο διευθυντής της Leptos Estates, Παντελής Λεπτός.

Όπως ανέφερε στο 7ο Nicosia Economic Congress, η ζήτηση για ακίνητα δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να αυξηθούν, καθώς, όπως είπε, ο αριθμός πράξεων βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, με βάση πρόσφατη μελέτη της KPMG, οι τιμές ακινήτων στην Κύπρο είναι από τις χαμηλότερες εντός της ΕΕ, ενώ αναγνώρισε ότι η εγχώρια αγορά ακινήτων είναι σχετικά μικρή.

Όσον αφορά στην παγκόσμια αγορά ακινήτων, επεσήμανε ότι όταν οι άλλοι προορισμοί αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε προβλήματα, τότε το πρώτο πράγμα που σκέφτονται οι αγοραστές είναι πού θα μείνουν αλλά και πού θα επενδύσουν.

«Οι επενδυτές χρειάζονται έναν ασφαλή χώρο διαμονής και δραστηριοποίησης», είπε σχετικά, τονίζοντας παράλληλα ότι ο τομέας των ακινήτων στην Κύπρο επωφελείται από τις νέες επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα.

Αναφερόμενος στις πολιτογραφήσεις ξένων επενδυτών, σημείωσε ότι όταν κάποιος αγοραστής έρχεται και επενδύει στην Κύπρο, μεταφέροντας ενδεχομένως τις δραστηριότητές του στο νησί, μπορεί ταυτόχρονα να προσελκύσει και άλλους αγοραστές προκειμένου να έρθουν να επενδύσουν στην Κύπρο.
 
Παράλληλα, αναγνώρισε ότι αν και αργά, εφαρμόστηκαν τα κίνητρα σε ξένους επενδυτές ακινήτων που σχετίζονται με την εξασφάλιση υπηκοότητας και της μόνιμης άδειας παραμονής.

Από την άλλη, αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις επενδύσεις που γίνονται στον κλάδο των ακινήτων εξαιτίας του τουριστικού τομέα, μιας και οι τουριστικές αφίξεις αυξάνονται διαρκώς, ωστόσο, τόνισε την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος.

Διερωτήθηκε μάλιστα ποια θα είναι η κατάσταση όταν θα λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα ανταγωνιστικοί προορισμοί, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος.

Σύμφωνα με τον κ. Λεπτό, «θα πρέπει να σκεφτούμε έξω από το κουτί και στο πώς θα αυξήσουμε τις πωλήσεις σε μία μικρή αγορά ακινήτων».

Δειτε Επισης

Κ. Ιωάννου: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο-Στοχευμένες δράσεις για ανάπτυξη της Δερύνειας
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων-Η πρωτιά Λεμεσού και η «ισοπαλία» Λευκωσίας και Λάρνακας
Επιλεγμένα οικιστικά ακίνητα σε Λεμεσό και Πάφο από την Altamira Real Estate
Τα πολεοδομικά κίνητρα για προσιτή στέγη και όσα πρέπει να ξέρουν οι developers-«Εμφανής η απήχηση του Σχεδίου»
Εκρηκτικό ξεκίνημα για την αγορά καινούργιων διαμερισμάτων και οικιών το 2025-Η ακτινογραφία της Landbank Analytics
Νέα εικόνα για την οδό Τρικούπη στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας (photos)
Συζήτησαν αναπτυξιακή πορεία και επενδυτικές προοπτικές της Λάρνακας ΕΒΕ και Κωνσταντίνος Ιωάννου
Γιάννης Μισιρλής: Κινητήριος δύναμη ανάπτυξης και ευημερίας ο τομέας των ακινήτων
Πράσινο Υπουργικού για συνέχιση σχεδίου επιδότησης εγκλωβισμένων οικογενειών για ανέγερση/επέκταση κατοικίας
Κ. Ιωάννου: Προς μόνιμη λύση για όλους τους εγκλωβισμένους αγοραστές-Ετοιμάζεται τελική πρόταση νόμου