powered by

Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις ακινήτων

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι πωλήσεις ακινήτων σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου πλην της Λάρνακας σύμφωνα με νέα στοιχεία που ανακοίνωσε το Τμήμα Κτηματολογίου για το Νοέμβριο του 2017.

Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο του 2017 κατατέθηκαν σε παγκύπρια βάση 906 πωλητήρια έγγραφα σε σύγκριση με 651 το Νοέμβριο του 2016 καταγράφοντας αύξηση 39%, ενώ ο μέχρι στιγμής αριθμός πωλητήριων εγγράφων για το 2017 ανήλθε στις 7.197 σε σχέση με 5.929 την αντίστοιχη περίοδο του 2016 σημειώνοντας αύξηση 21%. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου όπου τα πωλητήρια έγγραφα ανέρχονται στα 459 από 349 το εντεκάμηνο του 2016 καταγράφοντας άνοδο 32%. 

Η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στη Λευκωσία με 31 % όπου τα πωλητήρια έγγραφα ανήλθαν στα 1.158 τους πρώτους 11 μήνες του 2017 σε σχέση με 887 την αντίστοιχη περίοδο του 2016. 

Στη Λεμεσό σημειώθηκε αύξηση 28% και τον αριθμό πωλητήριων εγγράφων να ανέρχονται στα 2.2635, ενώ στην Πάφο σημειώθηκε αύξηση 26% και τον αριθμό πωλητήριων εγγράφων στα 1.786. Στην Λάρνακα οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4% στις 1.159 από 1.207. 

Δειτε Επισης

Στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά... Ολοκληρώθηκε η Φάση Α1 του έργου μήκους 3,6 χλμ.
Απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής μαζί με πολεοδομική άδεια εισηγούνται οι πολιτικοί μηχανικοί-Επιστολή σε Κ. Ιωάννου
Αυξημένος κατά 2% ο δείκτης τιμών κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2025
Με οδηγίες Μπουντζίνσκι... Άρχισαν οι εργασίες ανέγερσης του νέου σύγχρονου προπονητικού κέντρου της ΑΕΛ
Έπεσαν οι υπογραφές για εργασίες εκβάθυνσης στη μαρίνα Λάρνακας-Πόσο θα διαρκέσουν τα έργα
Έπεσαν οι υπογραφές για την φάση Β3 του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Η περιγραφή του έργου
Πότε θα ολοκληρωθούν οι δύο φάσεις του έργου στη Λεωφόρο Τσερίου... Η πρόοδος των εργασιών
Είκοσι έξι διαμερίσματα και επαύλεις με θέα τη θάλασσα από την Altamira Real Estate
Δυναμική επιστροφή για την αγορά ακινήτων υψηλής αξίας-Πού και ποια η ακριβότερη πώληση
Σε νέα φάση ανάπτυξης εισέρχεται το λιμάνι Βασιλικού-Εξασφάλισε συγχρηματοδότηση €18,8 εκατ. από Ε.Ε.