Six Payment Services: Στο κέντρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Ελβετίας

O Manuel Alexe, Head of Market Development της Six Payment Services, Ελβετίας αναφέρθηκε στις ανέπαφες πληρωμές από ένα σημείο και την εισαγωγή της εταιρείας στην κυπριακή αγορά στο πλαίσιο της συμφωνίας με την G.A.P. Vassilopoulos Group. Στην ομιλία του στη διοργάνωση, Cyprus FinTech Expo μίλησε για τη σημαντικότητα της δραστηριοποίησης της SIX κύριως στην Ελβετία και τον κόσμο. Όπως ανάφερε αποτελεί το κέντρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ελβετία και έχει κάνει με όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που γίνονται στη χώρα. 

Ο κ. Alexe αναφέρθηκε στην κρίσιμης σημασίας συμφωνία της SIX με την G.A.P. Vassilopoulos Group επισημαίνοντας πώς στους στόχους εξέλιξης είναι η ανάπτυξη φάσματος υπηρεσιών με την G.A.P. Vassilopoulos Group στις χώρες, όπου η SIX έχει παρουσία, ενώ επεσήμανε πως η επέκταση συνεχίζεται και σε άλλες χώρες.

Η εταιρεία που έχει μια ιστορία πέραν των 80 χρόνων χρησιμοποιεί την πιο σύγχρονη τεχνολογία για να εγγυηθεί τη ροή πληροφοριών και χρημάτων μεταξύ τραπεζών, εμπόρων, επενδυτών και παρόχων υπηρεσιών. Με 3.6 δισ. συναλλαγές πιστωτικών και χρεωστικών καρτών τον χρόνο, μέσω 239.000 τερματικών σε 33 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, η SIX είναι η ραχοκοκαλιά του Ελβετικού χρηματοπιστωτικού κέντρου.  

Ταυτόχρονα είναι ηγέτης της αγοράς στον τομέα των καρτών σε Ελβετία, Λουξεμβούργο και Αυστρία.

Η SIX Group είναι ο κύριος παροχέας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ελβετία και εδρεύει στην Ζυρίχη.  Στις υπηρεσίες που προσφέρει συμπεριλαμβάνονται η εκκαθάριση των ενδοτραπεζικών συναλλαγών της Ελβετίας (interbank clearing). Η SIX Group περιλαμβάνει επίσης την SIX Swiss Exchange, η οποία είναι ένα από τα κυριότερα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με αξίες αγοράς  που υπερβαίνουν τα 1.000 δισεκατομμύρια Ελβετικά φράγκα. Η SIX ανήκει σε περίπου 130 εθνικές και διεθνείς τράπεζες της Ελβετίας, οι οποίες είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτες και -μαζί με άλλα χρηματοοικονομικά ιδρύματα- χρήστες των υπηρεσιών που προσφέρει η SIX.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας