Α/ΦΟΙ ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η εταιρεία Α/ΦΟΙ ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ιδρύθηκε και λειτούργησε από τον Γιώργο Πέτρου και τον αδερφό του το 1982 στη γενέτειρά τους, το χωριό Αλάμπρα, απ’ όπου προέρχεται και 
η επωνυμία των προϊόντων. Στη συνέντευξη που ακολουθεί μιλά ο ίδιος για την εταιρεία και τις δραστηριότητές της.

Το 1992 ανέλαβα εξολοκλήρου την επιχείρηση, ενώ η αύξηση στη ζήτηση για τα προϊόντα ΑΛΑΜΠΡΑ οδήγησε την εταιρεία το 2009 στη μετακίνηση σε υπερσύγχρονο ιδιόκτητο εργοστάσιο έκτασης 4000m², στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου Β΄, όπου εδρεύει και δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα. 

Στο παρόν στάδιο εργοδοτεί περισσότερα από 150 καταρτισμένα άτομα, έχοντας ετήσιο τζίρο 50 εκατ. ευρώ και μερίδιο αγοράς στην παραγωγή χαλουμιού που  ξεπερνά το 30%. Τα κυρία brands που διαθέτει στην αγορά είναι η γνωστή σειρά παραδοσιακών προϊόντων Η ΓΙΑΓΙΑ και η προϊοντική κατηγορία παραγωγής ΑΛΑΜΠΡΑ, με βασικά προϊόντα της γκάμας να κατέχουν ηγετική θέση στην κατηγορία τους, όπως το χαλούμι, το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι και το τρίμμα. Επιπρόσθετα, η εταιρεία προσφέρει αυθεντικές ελληνικές γεύσεις στην Κύπρο, μέσω της αποκλειστικής εισαγωγής των προϊόντων ΟΛΥΜΠΟΣ, προσφέροντας έτσι τη μεγαλύτερη γκάμα κατσικίσιων και βιολογικών προϊόντων στην αγορά, ενώ παράλληλα εισάγει και διανέμει και άλλα γνωστά και ποιοτικά προϊόντα από την παγκόσμια αγορά».

Βασικό προϊόν
«Το βασικό παραγόμενο προϊόν της εταιρείας είναι το χαλούμι ΑΛΑΜΠΡΑ, το οποίο κατέχει ηγετική θέση στις εξαγωγές κυπριακού χαλουμιού. Το προϊόν εξάγεται σε 35 χώρες παγκοσμίως και διατίθεται σε μια ευρεία καινοτόμα γκάμα, όπως χαλούμι με τσίλι, με βασιλικό, μαύρο πιπέρι κτλ. Ετησίως παράγουμε για την τοπική, αλλά και για την παγκόσμια αγορά, πέραν των 6.000 τόνων χαλουμιού».

Εξαγωγές
«Οι εξαγωγές παραμένουν το μεγαλύτερο κομμάτι της εταιρικής λειτουργίας, καθώς τα προϊόντα ΑΛΑΜΠΡΑ κατέχουν πέραν του 30% των συνολικών εξαγωγών του χαλουμιού από Κύπρο και είναι τοποθετημένα σε μεγάλες υπεραγορές, αλλά και χώρους μαζικής εστίασης, σε 35 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και Μέση Ανατολή».

Ζήτηση 
«Η αγορά των γαλακτοκομικών παρουσιάζει συνεχώς αυξητικές τάσεις. Συγκεκριμένα όμως, η ζήτηση του παραδοσιακού κυπριακού χαλουμιού αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, αποτελώντας ένα από τα πιο αυξανόμενα σε ζήτηση τυριά στον κόσμο. Χρόνο με τον χρόνο κερδίζει χώρους στα ράφια υπεραγορών ανά το παγκόσμιο, όντας σήμερα ένας βασικός πυλώνας για τις εξαγωγές και για την οικονομία του τόπου μας». 

Πλεονέκτημα 
«Πιστεύω ότι η επιτυχία των συνταγών της μητέρας μου Κακουλούς και η αγάπη που έβαζε στη δημιουργία των προϊόντων ήταν αρκετά για να μας κάνουν να ξεχωρίσουμε από τον ανταγωνισμό, αφού οι συνταγές αυτές παραμένουν ίδιες και ανέγγιχτες από τον χρόνο μέχρι και σήμερα, μεγαλώνοντας γενεές και γενεές.  Αυτό μας βοηθά να εξελισσόμαστε συνεχώς, χρησιμοποιώντας, όμως, πιο σύγχρονα μέσα και τεχνολογικά εξελιγμένο εξοπλισμό, που μας οδηγεί στην παραγωγή ποιοτικών για τον καταναλωτή προϊόντων. Παράλληλα, η εταιρεία μας στηρίζεται στην ανθρωποκεντρική σχέση με τους συνεργάτες της, που σε συνδυασμό με τη σταθερή ποιότητα αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Νέες τάσεις 
«Ο σύγχρονος καταναλωτής εξελίσσεται και αναζητά συνεχώς προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που παρατηρείται συνεχώς αύξηση στη ζήτηση βιολογικών και κατσικίσιων προϊόντων, τυριών χωρίς λακτόζη, τυριών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη κτλ. Η εταιρεία μας παρακολουθεί τις αυξανόμενες ανάγκες του καταναλωτή, ώστε να ανταποκρίνεται σ’ αυτές, σεβόμενη πάντα την παράδοση». 

Το μέλλον  
«Η εταιρεία μας εξελίσσεται συνεχώς και σχεδιάζει νέα καινοτόμα προϊόντα για την αγορά. Διαχρονικός στόχος μας είναι η προσφορά ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων και η άξια αντιπροσώπευση της παράδοσης του νησιού μας σε όλα τα μέρη του κόσμου».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Α/ΦΟΙ ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 


Διεύθυνση: Λεωφόρος Πινδάρου 25,7100, Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου B΄, Aραδίππου
Τ.θ.: 40260, 6303, Λάρνακα, Κύπρος
Τηλέφωνο: 24 661210
Φαξ: 24 662557
E-mail: contact@petroubros.com.cy
 

Δειτε Επισης

€250 εκατ. στο τραπέζι μας
VITATRACE NUTRITION
PITTAS DAIRY INDUSTRIES
ipH IAKOVOS PHOTIADES FOODSTUFF SUPPLIERS
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ
Α. ΧΑΤΖΗΠΙΕΡΗΣ
Α/ΦΟΙ ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Α/ΦΟΙ ΛΑΝΙΤΗ
THE CYPRUS DAIRY INDUSTRY: THE FULL FAT BUSINESS