ipH IAKOVOS PHOTIADES FOODSTUFF SUPPLIERS

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1981 από τον Τάκη Φωτιάδη και τους υιούς του Ιάκωβο και Μάριο Φωτιάδη. Ειδικεύεται στην εισαγωγή, ανασυσκευασία, διανομή και διαχείριση προϊόντων ευρείας κατανάλωσης για το λιανεμπόριο και τον τομέα εστίασης.

Ηεταιρεία εδρεύει στη Λευκωσία, εργοδοτεί 215 άτομα κι ο ετήσιος τζίρος της αγγίζει τα €50 εκατ. Το μερίδιο αγοράς της κυμαίνεται στο 15% στην κατηγορία τυριών και στο 25% στα εισαγόμενα τυριά.

Κυριότερες μάρκες 
Τα κύρια brands που διαθέτει η ipH Iakovos Photiades Foodstuff Suppliers είναι τα ακόλουθα:    
• Valio από Φιλανδία (τυριά, γάλα, βούτυρο)
• Arla από Δανία (τυριά, βούτυρο, κρέμες, γάλα)
• Glenstal από Ιρλανδία (τυριά)
• Castelli από Ιταλία (φρέσκα και σκληρά τυριά)
• Μινέρβα και Bellas από Ελλάδα 
• Zuger από Ελβετία (μαλακά τυριά)
•  Grozette από Ολλανδία (τριμμένα τυριά)

Best selling brand
Τα best selling τυριά της εταιρείας είναι τα Valio και Arla. Η Valio, πρωτοπόρος στην κατασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων στη Φινλανδία από το 1905, συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες εταιρείες της Ευρώπης. Σήμερα ανήκει σε συνεργατισμό αγελαδοτρόφων, ενώ διαχειρίζεται το 85% της παραγωγής γάλακτος της χώρας, το οποίο είναι πλέον αναγνωρισμένο επίσημα ως το αγνότερο γάλα της Ευρώπης! 

Στην κυπριακή αγορά η Valio έχει μία παράδοση πέραν των 60 χρόνων και έχει εδραιωθεί ως η ναυαρχίδα των κίτρινων τυριών, αφού κατέχει την ηγετική θέση (29% μερίδιο αγοράς edam) στην κατηγορία της και θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα brands λόγω της υψηλής, αλλά και σταθερής ποιότητας και φρεσκάδας των προϊόντων της. 

H Arla είναι ίσως ο μεγαλύτερος συνεταιρισμός γαλακτοπαραγωγών με πάνω από 12.500 μέλη. Τα τελευταία 100 χρόνια από την ίδρυση του συνεταιρισμού στη Δανία μέχρι σήμερα η φιλοσοφία της εταιρείας στηρίζεται στους πυλώνες της προσφοράς αγνών γαλακτοκομικών προϊόντων και στο αυστηρό πρόγραμμα διασφάλισης της ποιότητας στις πρώτες ύλες. Στην κυπριακή αγορά η Arla δραστηριοποιείται στην κατηγορία των τυριών, της κρέμας γάλακτος και του φημισμένου βουτύρου Lurpak, το οποίο κατέχει την πρώτη θέση σε πωλήσεις ανά το παγκόσμιο.  

Πλεονεκτήματα  
Συνεργαζόμαστε με εταιρείες (Valio και Arla) που ξεχωρίζουν για την έμφαση που δίνουν στον τομέα της Έρευνας και της Ανάπτυξης, ώστε να προσφέρουν συνεχώς καινοτόμα προϊόντα που να απαντούν στις εναλλασσόμενες ανάγκες των καταναλωτών. Παραδείγματα καινοτομίας της Valio αποτελούν η αφαίρεση της λακτόζης από τα προϊόντα της (ήταν η πρώτη εταιρεία που τα λάνσαρε και κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη), η παρασκευή τυριών με χαμηλότερα λιπαρά, αλλά με την ίδια αυθεντική γεύση, πλούσια σε ασβέστιο και με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.  Η Arla πρόσφατα λάνσαρε το τυρί Delite 5% με τα χαμηλότερα λιπαρά στην αγορά και το Arla Protein Milk, αγνό γάλα ενισχυμένο με πρωτεΐνη γάλακτος.   

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της IPH είναι το γεγονός ότι είμαστε η μόνη εταιρεία στην Κύπρο που προσφέρει ολοκληρωμένη γκάμα τυριών από μαλακά, σκληρά και specialty. Έχουμε πάντα ως γνώμονα να προσφέρουμε στους καταναλωτές είδη με υψηλή ποιότητα σε λογικές τιμές, διότι πολύ καλά γνωρίζουμε ότι δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν την ποιότητα των προϊόντων που αγοράζουν, αντικαθιστώντας τα με υποδεέστερα. Επίσης, ένα άλλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της IPH είναι ότι διαθέτει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις, όπου κάτω από το αυστηρό πρότυπο ασφάλειας τροφίμων ISO 22000, τεμαχίζονται και συσκευάζονται ολόφρεσκα τα τυριά Valio, για να διατίθενται την επόμενη κιόλας μέρα στην αγορά μας. 

Καταναλωτές 
Οι καταναλωτές εξελίσσονται και γίνονται συνειδητοί γνώστες των αναγκών τους, τις οποίες θέλουν να καλύπτουν σε λογικές τιμές, ώστε να αισθάνονται και να έχουν αυτό που λέμε value for money. Είναι πιο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα υγείας και ευεξίας, γίνονται όλο και πιο δραστήριοι και προσέχουν πολύ τι αγοράζουν Ακολουθούν πολύ τις τάσεις του εξωτερικού για προϊόντα lactose free και για είδη με υψηλή πρωτεΐνη. 

Νέα τάση  
Εδώ και δύο μήνες η εταιρεία μας παρουσιάζει στην αγορά τη νέα τάση, με προϊόντα που είναι ενισχυμένα με πρωτεΐνη γάλακτος. Τόσο η Valio όσο και η Arla έχουν ετοιμάσει μία ολοκληρωμένη σειρά από γαλακτοκομικά είδη (γάλα, γιαούρτι, επιδόρπιο γιαουρτιού, πρωτεΐνη ορού γάλακτος). Προς το παρόν οι καταναλωτές έχουν στη διάθεσή τους τη σειρά Arla Protein Drinks με ρόφημα σοκολάτας κανονικό και light και τα Valio ProFeel, με ροφήματα και σκόνη πρωτεΐνης χωρίς λακτόζη σε διάφορες γεύσεις. 


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Iakovos Photiades Foodstuff Suppliers Limited

Διεύθυνση: Γιάννου Κρανιδιώτη 166, 2235, Λατσιά, Λευκωσία
Τ.Θ.: 25300, 1308, Λάρνακα
Τηλέφωνο: 22488400
Φαξ: 22488442
E-mail: t.gavrielides@iph.com.cy
Ιστοσελίδα: www.iph.com.cy



Δειτε Επισης

VITATRACE NUTRITION
PITTAS DAIRY INDUSTRIES
ipH IAKOVOS PHOTIADES FOODSTUFF SUPPLIERS
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ
αχναγάλ
Α. ΧΑΤΖΗΠΙΕΡΗΣ
Α/ΦΟΙ ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Α/ΦΟΙ ΛΑΝΙΤΗ
THE CYPRUS DAIRY INDUSTRY: THE FULL FAT BUSINESS