powered by

Χ. Κυνηγού: Ευκαιρία για την Κύπρο να ανταγωνιστεί μεγαθήρια στο private banking

Μερικές μόλις εβδομάδες πριν την εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας MIFID II και αναγνωρίζοντας ότι η διαφάνεια σημαίνει άσκηση πίεσης για τον τραπεζικό τομέα, , μπορούμε να δούμε της συγκεκριμένη εξέλιξη ως ευκαιρία, τόνισε η Head of Private Banking της Astrobank Cyprus, Χάρις Κυνηγού.

Όπως σημείωσε στο πλαίσιο του 4th Professional Services Forum, παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν στα τραπεζικά στελέχη, εντούτοις το νέο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών.

Μεταξύ άλλων, η κ. Κυνηγού αναφέρθηκε στην ιστορική έκφραση «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά πρέπει να φαίνεται και τίμια», επισημαίνοντας τη σημασία της βελτίωσης του επιπέδου των υπηρεσιών και της ύπαρξης αυστηρού νομοθετικού πλαισίου.

Σημειώνοντας ότι η τελευταία τάση είναι η μεταφορά πλούτου από παραδοσιακούς κόμβους private banking σε μικρότερους, επισημαίνοντας ότι αυτή η είναι η ευκαιρία που καλείται να εκμεταλλευτεί η Κύπρος προκειμένου να ανταγωνιστεί διεθνή μεγαθήρια. 
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι θα πρέπει οι private bankers πρέπει να καταστούν αποτελεσματικοί προκειμένου να ισχυροποιήσουν τη φήμη τους. 
«Αναγνωρίζοντας τις διεθνείς προκλήσεις,  έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι η Κύπρος διαθέτει τα εφόδια για να καταστεί αξιόπιστο κέντρο παροχής υπηρεσιών private banking», ανέφερε η Χάρις Κυνηγού.

Αναφέρθηκε επίσης στους millennials, οι οποίοι αποτελούν η νέα γενιά πελατών, οι οποίοι έχουν συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις. 
Σύμφωνα με την κ. Κυνηγού, η τεχνολογία δημιουργεί πλεονεκτήματα και ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί το υβριδικό μοντέλο, εξηγώντας ότι εικονικά νομίσματα, όπως το bit coin, έχουν μεγάλη αξία που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Η Head of Private Banking της Astrobank Cyprus τόνισε ακόμα ότι η βιωσιμότητα είναι η απάντηση στις προκλήσεις.

Δειτε Επισης

Αφήνει ανοικτό παράθυρο για εξαγορές από την Τράπεζα Κύπρου ο Πανίκος Νικολάου-«Υπάρχουν επιλογές...»
Μαγνητίζει η Τράπεζα Κύπρου-Διαφοροποίηση μετοχικής βάσης με προσέλκυση ξένων funds και θεσμικών επενδυτών
Consulco: Οι αποδόσεις πρώτου τριμήνου του 2025 για το London Credit Fund
Τράπεζα Κύπρου: Κέρδη €117 εκατ. και ρεκόρ νέου δανεισμού ύψους €842 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2025
Προς αναθεώρηση τα business plans των ελληνικών τραπεζών-Τι έδειξαν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου
Πώς προχωρά η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Ancoria Bank από τον Κώστα Κλεάνθους
Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς...Καμπάνια ενημέρωσης Συνδέσμου Τραπεζών powered by Mastercard
Όλι Ρεν (EKT): Ναι σε νέα μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο αν το δικαιολογούν οι προβλέψεις
Αναστέλλεται λόγω squeeze out η διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ