powered by

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: «Ομάδες Παιχνιδιού για Γονείς και Παιδιά»

Οι «Ομάδες Παιχνιδιού για Γονείς και Παιδιά» αποτελούνται από ένα σύνολο μαμάδων, μπαμπάδων και των παιδιών τους, οι οποίοι έρχονται σε επαφή εβδομαδιαίως, αλληλοεπιδρώντας και διασκεδάζοντας. Στα πρώτα τρία χρόνια, τα παιδιά αναπτύσσουν με ταχύτατους ρυθμούς τις τρεις θεμελιώδεις ικανότητες του ανθρώπινου είδους: περπατούν στα δυο πόδια, μαθαίνουν να μιλούν και χτίζουν την προσωπικότητά τους. Σε μια προσπάθεια αντιστάθμισης της καθημερινότητας με τους ταχείς ρυθμούς διαβίωσης, οι Ομάδες που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου επιχειρούν να υποστηρίξουν τους γονείς στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος για τα παιδιά τους. Μέσω της ενεργού συμμετοχής με τα παιδιά τους, είτε μέσω του παιχνιδιού είτε μέσω των δομημένων δραστηριοτήτων που προσφέρονται από τους επαγγελματίες, οι γονείς εμβαθύνουν τη διαισθητική τους γνώση και ανακαλύπτουν νέους τρόπους να συνυπάρχουν και να αγαπούν τα παιδιά τους. 

Οι γονείς μαθαίνουν τρόπους να βοηθούν τα παιδιά τους να γίνουν ανεξάρτητα και συγχρόνως να μετατρέπονται σε «ασφαλή βάση» στην οποία το παιδί μπορεί να “επιστρέψει” και να στηριχθεί οποιαδήποτε στιγμή. Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στην εκμάθηση τρόπων υποστήριξης των παιδιών στα διάφορα ενδιαφέροντά τους και την κινητική τους έκφραση. Πώς ενθαρρύνονται οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και πώς καλλιεργείται η ικανότητα των παιδιών να αντεπεξέρχονται των δυσκολιών; Αρκετά από τα αναπάντητα ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς σήμερα, εξερευνούνται σε ένα πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού. Αντί της υιοθέτησης επιπρόσθετων γονικών κανόνων, οι γονείς υποστηρίζονται στη θεμελίωση ενός αληθινού πνεύματος αξιών μέσω της επαρκέστερης συνειδητοποίησης των ευθυνών που έχουν έναντι των παιδιών τους.  
   
Οι «Ομάδες Παιχνιδιού για Γονείς και Παιδιά» θα πραγματοποιηθούν στην πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ως Κοινωνική Προσφορά, συνεπώς οι συμμετέχοντες δεν θα χρεωθούν. Δέκα γονείς / παιδιά (ηλικίας 18 μηνών - έως 2 ετών) θα συμμετάσχουν σε 5 εβδομαδιαίες Ομάδες Παιχνιδιού (την 1η, 8η, 15η, 22η και 29η Νοέμβριου και ώρες 3:30 με 5:00μμ) με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια  Ψυχολογίας Μόνικα Σιακού. Για εξασφάλιση θέσης στις Ομάδες Παιχνιδιού, καλέστε το 99162529 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Δειτε Επισης

Η έρευνα SheSTEAM παρουσιάζεται στο συνέδριο της Cyta «Women in STEAM»
Όμιλος Λανίτη και Cyprus Seeds επενδύουν στην εμπορευματοποίηση της επιστημονικής έρευνας και καινοτομίας
Πάει Πολωνία η Μαρίνα Χατζημανώλη... Σειρά επαφων με ναυτιλιακές εταιρείες για προώθηση του κυπριακού νηολογίου
Υιοθετήστε μια Κυψέλη: «Bee-come a hero» για τις μέλισσες και το περιβάλλον με αυτή την ομαδική δραστηριότητα
Εξαντλήθηκαν οι θέσεις για το πρόγραμμα «Generative Artificial Intelligence: From Hype to Business Impact»
Ν. Χριστοδουλίδης: Μετατρέπεται σε state of the art το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας-«Είναι πρότυπο»
Γιορτή του κυπριακού επιχειρείν...Πλησιάζει η τελετή απονομής των 17ων IN Business Awards
Ιδρύει κοινωφελές ίδρυμα στη Νέα Υόρκη και ενισχύει την διεθνή παρουσία του το Ινστιτούτο Κύπρου
Μ. Δαμιανός: Η Κύπρος αναδεικνύεται κόμβος παροχής εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών-Εγκαινιάστηκε το El Greco
Alphakat: Εργοστάσιο πυρόλυσης πλαστικών στην Κόσιη-Η εναλλακτική και ορθολογική διαχείριση αποβλήτων