Powered by

Manafort: Παραδόθηκε ο πρώην συνεργάτης του Trump

Στις ομοσπονδιακές αρχές παραδόθηκε τη Δευτέρα ο Paul Manafort, πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του αμερικανού προέδρου, καθώς και ο μοναδικός επιχειρηματικός του συνεργάτης, Rick Gates, έπειτα από την παραδοχή ενοχής του

Ο Manafort κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες 75 εκατ. δολαρίων και για συνωμοσία κατά των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Trump, Γιώργος Παπαδόπουλος παραδέχτηκε ότι έδωσε ψευδή κατάθεση στο FBI, λέγοντας ψέματα για την επικοινωνία του με Ρώσους αξιωματούχους και παρεμποδίζοντας έτσι την έρευνα  σχετικά με τις πιθανές διασυνδέσεις της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016. 

Το κατηγορητήριο εναντίον του 68χρονου Manafort και του 45χρονου Gates συμππεριλαμβάνει 12 ξεχωριστές εγκληματικές ενέργειες, μεταξύ άλλων, συνωμοσία εναντίον των ΗΠΑ, συνωμοσία για ξέπλυμα χρημάτων, ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις.

Διαβάστε ακόμα: “Φτάνει πλέον με αυτή την ρετσινιά”

Υπενθυμίζεται ότι με δημοσίευμά τους τον Ιούλιο του 2017 οι New York Times έκαναν λόγο για στενούς δεσμούς του Manafort με τον Αμερικανό Πρόεδρο και τη διατήρηση λογαριασμών στην Κύπρο, χαρακτηρίζοντας τη χώρα ως μυστικό φορολογικό παράδεισο με δραστηριότητες ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, προκαλώντας την αντίδραση του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατία στην Ουάσινκγτον, Λεωνίδα Παντελίδη.

Διαβάστε ακόμα: Ιωνάς: Κανένα αίτημα των αμερικανικών αρχών για τον Paul Manafort

Λίγους μήνες νωρίτερα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης τόνιζε ότι δεν έχει υποβληθεί ενώπιόν του οποιοδήποτε αίτημα από τις Αμερικανικές Αρχές ή από οπουδήποτε αλλού για δικαστική συνδρομή σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση εναντίον του πρώην συνεργάτη του Trump και συνεργατών του για δραστηριότητες τους που αφορούν και την Κύπρο.

Δειτε Επισης

Προειδοποίηση αναλυτών: Παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ
Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν
S&P: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ εξαιτίας των «ρίσκων για την ασφάλεια»
Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει