Μια νίκη Τραμπ θα κοστίσει $1 τρισ. στις ΗΠΑ

H οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να είναι κατά 1 τρισ. δολάρια μικρότερη το 2021 αν κερδίσει τις εκλογές ο Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο από ότι θα ήταν με βάση το βασικό σενάριο, προβλέπει η Oxford Economics.

Αν και οι πολιτικές του κ. Τραμπ – όπως τα μέτρα προστατευτισμού στο εμπόριο, οι περικοπές φόρων και η απέλαση μεταναστών – μπορεί να μετριαστούν στις διαπραγματεύσεις με το Κογκρέσο, αναμένεται να έχουν αρνητικές επιπτώσεις, τονίζουν οι αναλυτές της συμβουλευτικής εταιρείας.

«Αν ο κ. Τραμπ αποδειχθεί πιο επιτυχημένος στην υιοθέτηση των πολιτικών του, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι εκτεταμένες, διαγράφοντας 5% του ΑΕΠ των ΗΠΑ σε σχέση με το βασικό σενάριο και υπονομεύοντας την προβλεπόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας ανάπτυξης» επισημαίνουν.

Με βάση το βασικό σενάριο η Oxford Economics αναμένει πως το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2% από το 2017 και έπειτα, φτάνοντας στα 18,5 τρισ. δολάρια το 2021.

Το βασικό σενάριο προβλέπει ότι η Χίλαρι Κλίντον θα θριαμβεύσει στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου και οι Δημοκρατικοί θα κερδίσουν την Γερουσία και οι Ρεπουμπλικάνοι την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αν ο κ. Τραμπ επιτύχει να εφαρμόσει τις πολιτικές του, η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί σημαντικά σύμφωνα με τις προβλέψεις της Oxford Economics, υποχωρώντας κοντά στο μηδέν το 2019 και μειώνοντας το ΑΕΠ των ΗΠΑ στα 17,5 τρισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι