VW: Επιστρέφει στις αγορές ομολόγων

Η Volkswagen, η οποία εξαφανίστηκε από τις αγορές ομολόγων όταν ξέσπασε το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων πριν από ένα χρόνο, σχεδιάζει να επιστρέψει, σε μια ένδειξη πως οι πιστωτές ίσως ξεπερνούν τις ανησυχίες σχετικά με την οικονομική υγεία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Παρότι η χρηματοδότηση της εταιρίας δεν έχει επιστρέψει στα προ-κρίσης επίπεδα, «εξακολουθούμε να σχεδιάζουμε να επιστρέψουμε στην αγορά κατά τη διάρκεια του φετινού ημερολογιακού έτους», τόνισε ο επικεφαλής σε οικονομικά θέματα, Frank Witter, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg.

Παραδοσιακά, η αυτοκινητοβιομηχανία ήταν ο μεγαλύτερος εταιρικός εκδότης ομολόγων σε ευρώ. Ωστόσο αποκλείστηκε από την αγορά καθώς το σκάνδαλο έπληξε την τιμή της μετοχής της και την πιστοληπτική της ικανότητα.

Τον Νοέμβριο, η Volkswagen «πάγωσε» τη χρηματοδότηση από ομόλογα, υποστηρίζοντας πως χρειαζόταν χρόνο για να ενημερώσει τα έγγραφα που απαιτούνταν για την πώληση ομολόγων και για άλλα εργαλεία χρηματοδότησης, ώστε να αντανακλούν τα πιθανά πρόστιμα και ποινές.

Το πρακτορείο αναφέρει πως, παρότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει εκδώσει ομόλογα σε ευρώ τον τελευταίο χρόνο, έχει τοποθετήσει χρεόγραφα που στηρίζονται από περιουσιακά στοιχεία και εμπορικά χρεόγραφα, ενώ πούλησε και ένα ομόλογο σε γουάν μέσω κινεζικού βραχίονα. Η εταιρία υπέγραψε για ένα δάνειο-γέφυρα αξίας 20 δισ. ευρώ, από 13 τράπεζες τον Δεκέμβριο, δημιουργώντας ένα χρηματοδοτικό μαξιλάρι σε μια περίοδο κατά την οποία προσπαθούσε να αντιπαλέψει την πτώση από το σκάνδαλο.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι