Στενότερη συνεργασία Πανεπιστημίου Κύπρου - Hellenic Copper Mines

Στενότερη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κύπρου με την Hellenic Copper Mines, καθώς και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κωσταντίνου Χριστοφίδη στο μεταλλείο χαλκού της Σκουριώτισσας, ύστερα από πρόσκληση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Hellenic Copper Mines Κωσταντίνου Ξυδά.

Κατά την επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου, ο κ. Χριστοφίδης συνοδευόταν από τη Διευθύντρια της Ερευνητικής Μονάδας Αρχαιολογίας, Καθηγήτρια Βασιλική Κασσιανίδου, η οποία, με την άδεια του Τμήματος Αρχαιοτήτων και στο πλαίσιο διάφορων ερευνητικών προγραμμάτων, διεξάγει αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή του μεταλλείου της Σκουριώτισσας από το 2000. Την έρευνα έχει στηρίξει ποικιλοτρόπως η εταιρεία Hellenic Copper Mines.

Το μεταλλείο της Σκουρίωτισσας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ιστορία της Κύπρου, εφόσον η εκμετάλλευσή του ξεκίνησε από τη 2η χιλιετία π.Χ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρύτανης είχε την ευκαιρία να δει το μοναδικό μεταλλείο χαλκού της Κύπρου που λειτουργεί σήμερα και έχει ετήσιο ύψος εξαγωγών της τάξης των 20 ως 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Ξυδάς ξενάγησε τον Πρύτανη στις εγκαταστάσεις του μεταλλείου και του εξήγησε την καινοτόμο τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την εταιρεία για την παραγωγή εξαιρετικής καθαρότητας χαλκού με τη μέθοδο της υδρομεταλλουργίας.

Ο Πρύτανης είχε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσει ομάδα αποφοίτων από διάφορα τμήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι εργοδοτούνται από την Hellenic Copper Mines.

Τόσο ο κ. Ξυδάς όσο και ο Πρύτανης εξέφρασαν την επιθυμία τους για πιο στενή συνεργασία του Πανεπιστημίου Κύπρου με την Hellenic Copper Mines και δεσμεύτηκαν να ετοιμάσουν και να υπογράψουν το προσεχές φθινόπωρο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας