Amazon: Δίνει νέα τροπή στο “work-life-balance”

H Amazon πηγαίνει το « work-life balance» ένα βήμα παρά κάτω, καθιερώνοντας τις 30 ώρες εργασίας για ομάδες τεχνικών, σύμφωνα με την Washington Post.

Τη στιγμή που ήδη αρκετοί υπάλληλοι της Amazon εργάζονται part-time, η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι οι ομάδες θα αποτελούνται από εργαζόμενους που δουλεύουν με μειωμένο ωράριο, συμπεριλαμβανομένων και τους μάνατζερ.

Τα μέλη της ομάδας, δε θα αμείβονται λιγότερο βάσει των μειωμένων ωρών. Αντίθετα, θα απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με όσους full-time και 75% του μισθού όσων εργάζονται 40 ώρες.

Ο στόχος του προγράμματος είναι «να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον εργασίας που είναι προσαρμοσμένο σε ένα μειωμένο ωράριο και εξακολουθεί να ευνοεί την επιτυχία και την ανάπτυξη της καριέρας των εργαζομένων του Ομίλου». Η πρωτοβουλία αυτή συνοδεύτηκε από μια εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα με τον τίτλο «Reinventing the Work-Life Ratio for Tech Talent», πώς δηλαδή θα βρουν νέους τρόπους ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής στον κλάδο τηςτεχνολογίας.

Τέλος,η κίνηση αυτή φαίνεται να έρχεται σαν απάντηση στις αναφορές που είχαν υπάρξει για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν στην Amazon.Δεν σχετίζεται μόνο με τη κουλτούρα της εταιρείας αλλά με το πόσο έχει επηρεάσει η ανάπτυξη της τεχνολογίας της εργασία και τις εργασιακές συνθήκες.


ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι