Έφεση και από Ιρλανδία στην απόφαση των Βρυξελλών για Apple

Η ιρλανδική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διατάσσει την Apple να επιστρέψει στο Δουβλίνο ποσό ρεκόρ άνω των 13 δισεκ. ευρώ, ανακοινώθηκε από τον ιρλανδό υπουργό Οικονομικών, ενώ η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης. 

Η Ιρλανδία διαφωνεί βαθιά με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των φορολογικών συμφωνιών της με την Apple Inc, δήλωσε ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν, πριν επιδιώξει τη συμφωνία του υπουργικού συμβουλίου για την άσκηση έφεσης.

Το ιρλανδικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως η θέση του παραμένει ότι καταβλήθηκε το πλήρες ποσό των φόρων και δεν παρασχέθηκε καμιά κρατική βοήθεια. Η Ιρλανδία δεν επεφύλαξε ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση στην Apple και δεν κάνει συμφωνίες με φορολογουμένους, προσθέτει.

"Διαφωνώ βαθιά με την Επιτροπή", ανέφερε ο Νούναν στη δήλωση που εξέδωσε. "Η απόφαση δεν μου αφήνει άλλη επιλογή παρά να ζητήσω την έγκριση της κυβέρνησης για να ασκήσω έφεση. Είναι απαραίτητο για να υπερασπιστώ την ακεραιότητα του φορολογικού συστήματός μας, για να προσφέρω φορολογική βεβαιότητα στις επιχειρήσεις και για να αμφισβητήσω την παρείσφρηση των κανόνων της ΕΕ περί κρατικής αρωγής στη φορολογική αρμοδιότητα των κυρίαρχων κρατών μελών". 

Η Apple ανακοίνωσε επίσης πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που την διατάσσει να πληρώσει 13 δισεκ. ευρώ σε φόρους στην ιρλανδική κυβέρνηση. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά-Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές
Σημαντική η παρέμβαση ΔΝΤ για διάσωση Πακιστάν από χρεοκοπία