Powered by

H Avast αγοράζει την AVG για 1,3 δισ. δολάρια

Η Avast Software συμφώνησε να αγοράσει την AVG Technologies για 1,3 δισ. δολάρια σε μετρητά, προκειμένου να προσθέσει λογισμικό για την ενίσχυση της προστασίας κινητών τηλεφώνων από malware. Η εταιρεία στοχεύει στη διείσδυση σε έναν αυξανόμενο αριθμό φυσικών συσκευών που συνδέονται στο ίντερνετ.

Η προσφορά της Avast, η οποία στηρίζεται από την εταιρία private equity CVC Capital Partners, είναι στα 25 δολάρια ανά μετοχή, όπως τόνισαν τα δύο μέρη σε ανακοίνωσή τους, την Πέμπτη (7 Ιουλίου). Το ποσό είναι κατά 33% υψηλότερο σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της AVG την Τετάρτη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Όπως τονίζει το Bloomberg, η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών –οι οποίες ιδρύθηκαν στην Τσεχία πάνω από 20 χρόνια πριν- θα προσφέρει στην Avast πάνω από 400 εκατ. endpoints, 160 εκατ. από τα οποία είναι κινητά. Η εταιρεία τόνισε πως προστατεύει 230 εκατ. ανθρώπους και επιχειρήσεις με τις εφαρμογές της.

Η Avast είχε προγραμματίσει μια αρχική δημόσια προσφορά το 2012, ωστόσο αποφάσισε να την ακυρώσει εξαιτίας των συνθηκών στην αγορά.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Σε χαμηλό 5 εβδομάδων ο χρυσός-Νέα πτώση πέραν του 2%
Οι 10 πιο κερδισμένες μετοχές από την επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Παγκόσμιο χρέος: Ποιες χώρες το εκτινάσσουν την ώρα που οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι εμπορικοί πόλεμοι εντείνουν την κρίση
Οι χώρες της ΕΕ με τις περισσότερες ώρες εργασίας-Τα νέα στοιχεία της Eurostat
Αυστηρότεροι έλεγχοι ασφάλισης πλοίων στα χωρικά ύδατα της Ε.Ε.-Τι απαιτεί η νέα οδηγία
Fitch-Moody’s: Η «εκεχειρία» ΗΠΑ-Κίνας δεν είναι το τέλος του εμπορικού πολέμου-Παραμένουν οι κίνδυνοι για οικονομία
Τα σχέδια των Βρυξελλών για υψηλότερους δασμούς στις ουκρανικές εισαγωγές
Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στη Γερμανία-Περιορίστηκε στο 2,2% τον Απρίλιο
Κίνα: Αύξηση 13% στην παραγωγή οχημάτων το πρώτο τετράμηνο
Ανακάμπτει η τιμή του χρυσού-Παραμένει πάνω από τα $3.000 η ουγγιά