Powered by

Βρετανία: Παρέμβαση FCA για το πάγωμα συναλλαγών

H βρετανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (FCA) ενημέρωσε την Παρασκευή fund managers πως πρέπει να την ειδοποιούν προτού προχωρήσουν σε αναστολή συναλλαγών.

Από τη Δευτέρα ως την Τετάρτη, επτά funds ακινήτων ανακοίνωσαν πως παγώνουν τις συναλλαγές, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των επενδυτών μετά από την ραγδαία άνοδο των αιτημάτων για απόσυρση κεφαλαίων. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η FCA τόνισε επίσης πως κάποια funds ακινήτων ίσως πρέπει να δώσουν σε επενδυτές την ευκαιρία να δεχθούν «κούρεμα».

«Είναι καθήκον του fund manager να διασφαλίσει ότι το ενεργητικό αποτιμάται σωστά και με ακρίβεια και να διασφαλίσει πως οι εγγραφές ή η αποσύρσεις κεφαλαίων γίνονται σε δίκαιες τιμές. Αν δεν επιτευχθεί αυτό τότε κάποιοι επενδυτές κερδίζουν σε βάρος άλλων επενδυτών στο ίδιο fund» αναφέρει η FCA.

«Aν ένα fund πρέπει να ρευστοποιήσει κάποια στοιχεία ενεργητικού για να ικανοποιήσει ένα υπερβολικά υψηλό όγκο αιτημάτων για απόσυρση κεφαλαίων, ο manager πρέπει να διασφαλίσει πως η ρευστοποίηση διενεργείται με τρόπο που αδικεί όσους επενδυτές παραμένουν στο fund ή όσους νέους επενδύουν σε αυτό» τονίζει.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ομόφωνη στήριξη Ecofin στην ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου του 2026
Νέα επίθεση Τραμπ κατά Πάουελ-«Αργός και καταστροφικός, μας κοστίζει δισεκατομμύρια»
Ντομπρόβσκις: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, αλλά είμαστε έτοιμοι για αντίποινα
Ικανοποίηση Κομισιόν για την συμφωνία αύξησης αποτελεσματικότητας κεφαλαιαγορών Ε.Ε.-Σημαντικά οφέλη
Διατηρεί στο 4,25% το επιτόκιό της η Τράπεζα της Αγγλίας-Απογοητεύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Στην εποχή των μηδενικών επιτοκίων εισέρχεται η Ελβετία-Ανησυχία για επιστροφή σε αρνητικά επιτόκια
Δεν γλιτώνει το πρόστιμο-μαμούθ €4 δις από την Ε.Ε. η Google… «Αναποτελεσματικά τα νομικά επιχειρήματα που προέβαλε»
Στο χείλος της ύφεσης η οικονομία της Ρωσίας-Τα υψηλά επιτόκια πνίγουν τις επενδύσεις
Λαγκάρντ: Το ευρωπαϊκό εμπόριο αντίβαρο στις παγκόσμιες αναταράξεις
Σε υψηλό δεκαετίας η πλατίνα-Στα 1.350,17 δολάρια η ουγγιά