Κινήθηκε περισσότερο το πλαστικό χρήμα τον Ιούνιο

Με θετικό πρόσημο κινήθηκαν το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς οι συναλλαγές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με κάρτες. Το πλαστικό χρήμα κατέγραψε αυξητικές τάσεις τόσο τον Ιούνιο όσο και τους πρώτους έξι μήνες του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της JCC.

Οι αγορές Κυπρίων σε εμπόρους στην Κύπρο ανήλθαν τον Ιούνιο στα 204,9 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 8%, την ώρα που οι αντίστοιχες συναλλαγές κατά την πρώτη εξαμηνία της χρονιάς ανήλθαν στο 1,13 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Θετικά κινήθηκαν και οι αγορές από τουρίστες στην Κύπρο, φτάνοντας τον Ιούνιο στα 81,1 εκατ. ευρώ, με αύξηση 11%. Παράλληλα, οι αγορές από τουρίστες σε εμπόρους στην Κύπρο την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2016 αυξήθηκαν κατά 10%, φτάνοντας στα 320,5 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στις αγορές και αναλήψεις μετρητών από Κύπριους στο εξωτερικό, καταγράφηκε άνοδος 18% την πρώτη εξαμηνία, καθώς ανήλθαν στα 667,3 εκατ. ευρώ. Μεμονωμένα για τον Ιούνιο, οι εν λόγω συναλλαγές κατέγραψαν αύξηση 21%, φτάνοντας στα 117 εκατ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τη θετική τους πορεία συνέχισαν τον φετινό Ιούνιο οι συναλλαγές σε υπεραγορές, DIY και καταστήματα οικιακών συσκευών, καταστήματα ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ. Εξάλλου, ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές σε εστιατόρια, μπαρ, αερομεταφορές και στον τομέα της υγείας, την ώρα που υποχώρησαν οι συναλλαγές στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Δειτε Επισης

ΤΟΜ: 1.300 κλήσεις πολιτών που αναμένουν ραντεβού για αερόσακο-Προχωρούν με αυξημένο ρυθμό οι αντιπροσωπείες
Frou Frou: Βλέπει σημαντική μείωση στις τιμές κακάο μέχρι τέλος 2025-Η εκτίμηση για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου
Αυξήθηκε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο τρίμηνο-Οι συνολικές εισαγωγές αγαθών και οι εξαγωγές
Τα λένε για την ηλεκτροκίνηση Βαφεάδης, ΣΕΜΗΟ και ΟΕΒ...Τι ζητούν οι εισαγωγείς και η διαβεβαίωση του Υπουργείου
Hadjikyriakos & Sons: Φέρνει σε αποκλειστική διάθεση τα καινοτόμα συστήματα κουζίνας BORA στην Κύπρο
Τι προτείνουν οκτώ επιχειρηματίες και η στρατηγική Χαράλαμπου Προύντζου για το κέντρο της Λευκωσίας
Όμιλος CTC: Η αναδιάρθρωση, η πώληση περιουσιακών στοιχείων διαχρονικά και το focus σε κερδοφόρες δραστηριότητες
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Μεγάλη πτώση στις εγγραφές οχημάτων το τετράμηνο-«Βουτιά» 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο
Στρατηγική απόφαση του Ομίλου CTC για διάθεση των δραστηριοτήτων των πολυκαταστημάτων ERA