Διχασμένες οι μικρές επιχειρήσεις για το Brexit

Οι μικρές επιχειρήσεις της Βρετανίας δε συμφωνούν στο θέμα της ευρωπαϊκής συμμετοχής της χώρας τους, αν και οι περισσότερες εκτιμούν ότι το κοινό θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής στις 23 Ιουλίου.

 

Δημοσκόπηση της ερευνητικής εταιρίας TNS δίνει ένα 37% στις ΜμΕ που προτιμούν μια έξοδο και 38% σε εκείνες που στηρίζουν την παραμονή στην κοινή αγορά. Ωστόσο ένα ηχηρό 68% αναμένει η Βρετανία να μείνει στην ΕΕ, επικαλούμενο την επιθυμία του κοινού για οικονομική σταθερότητα και το φόβο απέναντι στην αλλαγή.

Μία στις τέσσερις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα ψηφίσει και πολλές δεν αισθάνονται επαρκώς ενημερωμένες για το πώς το Brexit θα επηρεάσει τις δραστηριότητές τους. Εκείνες πάντως που επιθυμούν να φύγουν επικαλούνται τις «βρετανικές αξίες», την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της χώρας και τον έλεγχο της μετανάστευσης.

Πάντως, οι μισοί από τους ερωτηθέντες δεν μπόρεσαν να αναπτύξουν ξεκάθαρη επιχειρηματολογία που να συνδέεται με την επιχειρηματικότητα, είτε στηρίζουν τη μία είτε την άλλη πλευρά, τονίζει ο Guardian.

Οι ΜμΕ, οι οποίες αντιστοιχούν σε πάνω από τους μισούς εργοδότες του βρετανικού ιδιωτικού τομέα, δεν απολαμβάνουν τόση προσοχή έναντι των μεγάλων εταιριών, οι οποίες σαρωτικά στηρίζουν την παραμονή στην ΕΕ, προσθέτει η εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι