Αποζημιώσεις καταθετών της FBME

Πρόσκληση προς τους καταθέτες της FBME οι οποίοι δεν έχουν μέχρι στιγμής υποβάλει τα στοιχεία τους στην Κεντρική Τράπεζας, απευθύνει η Διαχειριστική Επιτροπή του Συστήματος Εγγύησης των Καταθέσεων και Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων, ώστε να προσέλθουν στα γραφεία της FΒΜE για πιστοποίηση των δηλώσεων στοιχείων και εγγράφων τους.

Η εν λόγω διαδικασία θα ξεκινήσει από αρμοδίως εξουσιοδοτημένα άτομα, ενώ η διαδικασία είναι επιβεβλημένη ούτως ώστε να ενεργοποιηθεί η καταβολή αποζημίωσης από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων Τραπεζών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειριστικής επιτροπής, οι καταθέτες καλούνται από την Τρίτη 15 Ιουνίου 2016 και μετέπειτα όπως προσέρχονται κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες των τραπεζών, στα γραφεία της FBME για την υποβολή των πλήρως συμπληρωμένων Δηλώσεων Στοιχείων και των σχετικών εγγράφων που τις συνοδεύουν. 

Εφόσον οι καταθέτες λάβουν την πιστοποίηση μέσω της υπογραφής των εξουσιοδοτημένων από τον Ειδικό Διαχειριστή της FBME ατόμων, θα πρέπει να μεταβούν στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, με όλα τα σχετικά έγγραφα για την περαιτέρω διαδικασία αξιολόγησης των εγγράφων τους. 

Στις περιπτώσεις νομικών προσώπων, τις δηλώσεις στοιχείων θα πρέπει να τις υποβάλλουν είτε τα άτομα που έχουν εξουσιοδότηση διαχείρισης του συγκεκριμένου λογαριασμού στην FBME και ήδη βρίσκονται στο αρχείο της FBME ως τέτοια, είτε ο/οι πραγματικός/οί τελικός/οί δικαιούχος/οι του συγκεκριμένου λογαριασμού στην FBME (ultimate beneficial owner(s)) και το γεγονός αυτό να συνάδει με το σχετικό αρχείο της FBME.

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP