Με σκληρή γλώσσα απαντά ο διαχειριστής της FBME

«Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» δηλώνει ο ειδικός διαχειριστής του υποκαταστήματος της FBME Bank Ltd, Χριστάκης Ιακωβίδης, αναφερόμενος στην πρόθεση των απολυθέντων και εναπομεινάντων υπαλλήλων της FBME να συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες και τα απεργιακά τους μέτρα μέχρις ότου ικανοποιηθούν πλήρως οι απαιτήσεις τους. 

Με ανακοίνωση του ο κ. Ιακωβίδης ξεκαθαρίζει πως κατεβλήθη στους επηρεαζόμενους το ποσό που αντιστοιχεί στην μισθοδοσία για τον Απρίλη, την προειδοποίηση τερματισμού εργασίας, τις εκκρεμούσες ετήσιες άδειες, την αναλογία 13ου μισθού και των αδειών μητρότητας, ενώ κατεβλήθη και το 75% του ποσού που διεκδικείται ως φιλοδώρημα. 

Η συνέχιση της διαμαρτυρίας αναφέρει ο κ. Ιακωβίδη, «δεν αποτελεί παρά εκβιασμό δοθέντος ότι έτσι αναχαιτίζεται ενεργητικά η απόδοση των εγγυημένων καταθέσεων μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας για κάλυψης έως €100.000 ανά καταθέτη, όπως προνοεί η νομοθεσία. Σε αυτή τη παράμετρο υπολογίζουν οι διαμαρτυρόμενοι προκειμένου να ικανοποιήσουν νομικά αμφιλεγόμενες απαιτήσεις όχι ως αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης αλλά ως αποτέλεσμα επιβολής».

Η θετική, όπως την χαρακτηρίζει, στάση της Κεντρικής Τράπεζας «όσο και του ειδικού διαχειριστή, έχε εντελώς παρεξηγηθεί όχι μόνο από μέρους των εργαζόμενων αλλά και από αυτούς ακόμη τους νομικούς συμβούλους που τους εκπροσωπούν». 

Τέλος ο ειδικός διαχειριστής διευκρινίζει πως δεν έχει εκδοθεί διάταγμα εκκαθάρισης, αλλά το υποκατάστημα τελεί υπό ειδική διαχείριση.

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP