Ταφόπλακα στον νόμο ιδιωτικοποιήσεων

Τη μεγάλη ανατροπή σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις κυνήγησε και πέτυχε το ΑΚΕΛ, μέσω της πρότασης νόμου που προώθησε στη Βουλή για αναστολή του μέχρι προσφάτως ισχύοντα νόμου για τις ιδιωτικοποιήσεις. Η πρόταση νόμου ψηφίστηκε σε νόμο με 32 ψήφους υπέρ.

Την πρόταση του ΑΚΕΛ στήριξαν τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι και της Συμμαχίας Πολιτών. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης ο οποίος προώθηση την εν λόγω πρόταση νόμου, με σκληρή γλώσσα καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης και του πλάνου αποκρατικοποίησης. Μάλιστα, τόνισε ειδικότερα για τη Cyta ότι προωθείται πώληση του πλέον κερδοφόρου οργανισμού του κράτους, με σκοπό παράλληλα να φορτωθεί στο δημόσιο μεγάλος αριθμός προσωπικού, την ώρα που σήμερα αυτός ο κόσμος πληρώνεται χωρίς επιβάρυνση για το κράτος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Άγγελου Βότση εκ μέρους του ΔΗΚΟ, ο οποίος –πάντως- έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον εκσυγχρονισμό που επιβάλλεται να επέλθει στους ημικρατικούς οργανισμούς και δη στη Cyta.

Αντικρούοντας τα πυρά ο Πρόδρομος Προδρόμου του ΔΗΣΥ, τόνισε αρχικά ότι η ίδια Βουλή είναι που ψήφισε τον νόμο για τις ιδιωτικοποιήσεις. Παράλληλα, ο κ. προδρόμου τόνισε ότι από τους ημικρατικούς πρέπει επιτέλους να εξαλειφθούν φαινόμενα κακοδιαχείρισης, αδιαφάνειας, με αντιπαραγωγικές διαδικασίες και κομματικής παρέμβασης.

Σε ένα μεγάλο και διευρυμένο πλάνο αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού των ημικρατικών και πιο συγκεκριμένα της Cyta, αλλά σε συνδυασμό με την προσέλκυση ενός στρατηγικού επενδυτή ο οποίος θα δώσει λύσεις, νέα κεφάλαια και τεχνολογία, αναφέρθηκε ο Νίκος Νικολαΐδης της ΕΔΕΚ.

Δειτε Επισης

Με μικρή άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ
Υπ. Εργασίας: Σημαντικά οφέλη για την αγορά εργασίας από τη συμμετοχή στην Ε.Ε.
Στο διεθνές επενδυτικό συνέδριο Investopia Europe ο Γιώργος Παπαναστασίου
Ανάπτυξη στο 2,9%, πληθωρισμός στο 2,5%-Οι νέες προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών για το 2024
Το λειτουργικό περιβάλλον τεσσάρων εισηγμένων βιομηχανιών της Κύπρου-Κερδοφόρες εν μέσω προκλήσεων
Με κέρδη 1,92% έκλεισε το ΧΑΚ
Κ. Χατζηδάκης: Ελλάδα και Κύπρος έχουν ξεπεράσει την κρίση-Δέσμευση για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα
Οπισθοχώρησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Κύπρος...Έπεσε έξι θέσεις στην ψηφιακή ανταγωνιστικότητα το 2023
Μελέτη του ΚΟΕ επιβεβαιώνει τους κινδύνους από την ΑΤΑ- Πιθανόν να επιδεινώσει τις πληθωριστικές τάσεις
Σημαντική μείωση της ανεργίας σε ετήσια βάση τον Απρίλιο-Υποχώρησε στα 9.343 πρόσωπα