Powered by

Μοναδικά τουριστικά χαρακτηριστικά διαθέτει η Πάφος

Το σύγχρονο πρόσωπο της Πάφου, ο σχεδιασμός προσέλκυσης ειδικών μορφών τουρισμού, τα οφέλη και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την ανάληψη της πόλης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017 αναλύθηκαν σε απογευματινή συζήτηση με θέμα: «Πάφος 2017: Ημερίδα για τον Πολιτισμό &  τον Τουρισμό», την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016, στο Ξενοδοχείο Athena Beach Hotel, στην Πάφο που διοργανώθηκε από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

«Ο τουρισμός έδειξε πως ακόμα και σε περίοδο κρίσης είναι μια βιομηχανία στην οποία μπορούμε να στηριχτούμε. Όχι μόνο άντεξε αλλά βελτιώθηκε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως υπέδειξε ο κ. Νεοφύτου το κύριο πρόβλημα είναι το branding. «Στην Κύπρο επικράτησε ο τουρισμός του ήλιου και της θάλασσας. Έστω και στο μονοδιάστατο προϊόν μας δεν βελτιώσαμε κάτι», σημείωσε.

«Η Πάφος μπορεί να αναδειχθεί μέσα από το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής. Παράλληλα, πρόσθεσε πως το πρόγραμμα του Πάφος 2017 χρηματοδοτείται από το Υπουργείο με πέντε εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ότι μέρος του ποσού έχει ήδη καταβληθεί.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, ανέφερε πως η μαρίνα της Πάφου είναι το μεγαλύτερο έργο, το οποίο προωθείται στην πόλη αυτή την στιγμή, αφού μετά από μια δεκαετία ο διακανονισμός ολοκληρώθηκε, την ώρα που το υπουργείο αναμένει διευκρινήσεις επί τεχνικών θεμάτων για να προχωρήσει με την υλοποίηση του σχεδιασμού.

Το πάνελ της συζήτησης αποτελούσαν οι: Κώστας Καδής, υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Ανδρέας Δημητριάδης, πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, Ανδρούλα Βασιλείου, πρώην Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ, πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό, Νάσος Χατζηγεωργίου, γενικός διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου και Χρίστος Πατσαλίδης, πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης- Πάφος 2017.

Δειτε Επισης

Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συμφωνία-ορόσημο στις ΑΠΕ μεταξύ Microsoft και Brookfield