Δημητριάδης: Κάποιοι ψάχνουν αφορμές να κλείνουν την οικονομία

Την αγανάκτησή του για τη συνέχιση των απεργιακών μέτρων από μερίδα συντεχνιών στα λιμάνια εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, καλώντας παράλληλα τους εργαζομένους να επιστρέψουν στις εργασίες τους. Μιλώντας σε έντονο ύφος, ο κ. Δημητριάδης χαρακτήρισε λυπηρό το ότι «λίγοι άνθρωποι κλείνουν την οικονομία του τόπου, ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποφέρουμε από αυτό το πράγμα».

Σύμφωνα με τον υπουργό «αυτοί που συνεχίζουν να κάνουν απεργία, ψάχνουν αφορμές που δεν υπάρχουν για να συνεχίζουν να κλείνουν την οικονομία του τόπου με κριτήρια, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην Αρχή Λιμένων Κύπρου είναι διασφαλισμένα και δεν χρειάζονται οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση. «Όλοι θα παραμείνουν εργαζόμενοι στην ΑΛΚ, η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης, επισημαίνοντας ότι «μετά από το γενναιόδωρο εθελοντικό σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης, που θα τους προσφερθεί, γι αυτούς που θα μείνουν και δεν θα έχουν ρόλο στη νέα δομή, θα μπορούν να μεταφερθούν στο δημόσιο».

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο της απόσπασης των υπαλλήλων της ΑΛΚ στο δημόσιο, ο υπουργός εξήγησε ότι πρόκειται για ρύθμιση, η οποία θα εγκρινόταν με τον γενικό νόμο για την ιδιωτικοποίηση της Αρχής. «Το είχαν ζητήσει οι υπάλληλοι, το είχαμε στείλει εδώ και μέρες και τους είχαμε αναφέρει ότι, σε περίπτωση που δεν περνούσε ο γενικός νόμος, θα προωθηθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο», ανέφερε σχετικά.  Καλώντας του υπαλλήλους στα λιμάνια να επιστρέψουν στις εργασίες τους, σημείωσε ότι  «δεν υπάρχει κανένας λόγος για να συνεχίζει η απεργία, η οποία έχει ήδη στοιχίσει πολλά εκατομμύρια στην οικονομία».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, συνεχίζονται να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και ότι το χειρότερο που μπορεί να τους συμβεί είναι να αποσπαστούν στο δημόσιο. «Αλίμονο να εμποδίζουμε μία τεράστια μεταρρύθμιση, η οποία θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο κράτος, επιπρόσθετες θέσεις εργασίας, οφέλη για τους χρήστες των λιμανιών και οφέλη για μία χώρα, που ακόμα υποφέρει από την οικονομική κρίση, διότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε κάποιον υπάλληλο είναι να αποσπαστεί στο δημόσιο», σημείωσε ο υπουργός.

Κληθείς να σχολιάσει ότι οι εργαζόμενοι ισχυρίστηκαν ότι το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε ενώπιον τους ξαφνικά, ανέφερε ότι δεν αντιλαμβάνεται ποιος εργαζόμενος το είπε αυτό. «Λυπούμαι πραγματικά διότι όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα επιστρατεύουμε επιχειρήματα, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ανέφερε σχετικά ο υπουργός.

Επιπρόσθετα, εξήγησε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχαν λάβει εδώ και μέρες οι συντεχνίες, έχοντας μάλιστα συναινέσει σε αυτό. «Αν κάποιοι ψάχνουν αφορμές να κλείνουν την οικονομία του τόπου για άλλους λόγους, που δεν αφορούν τα εργασιακά τους δικαιώματα, ας έχουν το θάρρος και ας βγουν μπροστά να το πουν στον κόσμο. Εμείς κλείνουμε την οικονομία είναι μαγκιά μας», ανέφερε καταληκτικά ο Μάριος Δημητριάδης.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαία άνοδος 5,04% στο ΧΑΚ
Πάνω από €1,6 εκατ. οι διαγραφές από την Τεχνική Επιτροπή Διαγραφής
Ανησυχεί για αδήλωτη εργασία, αισιοδοξεί για συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία και ΑΤΑ ο Παναγιώτου
Οι τιμές της ενέργειας ώθησαν προς τα πάνω τον πληθωρισμό-Αυξήθηκε στο 2,1%
Παρουσίαση Σχεδίου Ενίσχυσης της νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στη Λάρνακα
Ομόφωνα αποδεκτή από την Ολομέλεια η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Πρόταση Νικόλα φέρνει βελτιώσεις στον νόμο για τις πολιτογραφήσεις επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης
Νόμος για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών-Η εξουσία που παρέχεται στον Έφορο Φορολογίας
«Πολιτικές που θέτουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, στοχευμένα μέτρα εκεί και όπου χρειάζεται»
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Αυτό θα συνεχίσω να πράττω αν εκλεγώ ευρωβουλευτής