Powered by

Amanera: Ελληνικό ξενοδοχείο στη Δομινικανή Δημοκρατία

Το τρίτο ξενοδοχείο της Dolphin Capital, μετά από το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι στην Ελλάδα, υποδέχτηκε πρόσφατα τους πρώτους επισκέπτες του στην Δομινικανή Δημοκρατία. Το Amanera, είναι το δεύτερο ξενοδοχείο με την υπογραφή και τις υψηλές προδιαγραφές της Aman που προσθέτει η εταιρία στο χαρτοφυλάκιο της. Η ίδια ελληνική ομάδα που δημιούργησε το επιτυχημένο Amanzoe στην Ελλάδα, ανέλαβε και την υλοποίηση του Amanera, μεταφέροντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία της στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι αρκετά από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή, όπως τα μάρμαρα, είναι ελληνικά.

Στους πρώτους κιόλας μήνες λειτουργίας του, το Amanera έχει ήδη καταφέρει να μπει  στις λίστες με τα καλύτερα ξενοδοχεία του πλανήτη σε όλες τις σημαντικές εκδόσεις σε Ευρώπη και Αμερική.

Συγκεκριμένα, η αμερικάνικη βίβλος των ταξιδιωτών Travel + Leisure, φιλοξενεί το Amanera στο εξώφυλλο του τεύχους Μαρτίου, καθώς και πολυσέλιδο εκτενές άρθρο. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «το Amanera αποτελεί το πιο σημαντικό άνοιγμα ξενοδοχείου της χρονιάς». Επιπροσθέτως, το συγκαταλέγει ανάμεσα στα ξενοδοχεία που πρέπει κανείς να επισκεφτεί μέσα στο 2016 μέσα από την: “It List 2016: the Best New Hotels on the Planet”.

Το πολυσέλιδα αφιέρωμα στο “How To Spend It” της μηνιαίας ένθετης έκδοσης των Financial Times Φεβρουαρίου, αναφέρει ότι είναι «αψεγάδιαστο», «μινιμαλιστικό» και «στέκει αγέρωχο κτισμένο στην άκρη από βράχια 30μ ατενίζοντας ένα από τα πλέον εντυπωσιακά πανοράματα της Καραϊβικής».

Το Amanera, αποτελεί κορυφαία επιλογή και πρόταση και από άλλα σημαντικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα, όπως το Travel Sunday Times, το House & Garden, η Daily Telegraph, η ηλεκτρονική σελίδα του CNN με τίτλο “12 hot new hotels to check into in 2016”, καθώς και το οικονομικό κανάλι Bloomberg με τίτλο “Here's Where the Very Rich Like to Travel in the Caribbean”. Εκτός όμως από το ξενοδοχείο, τα εξειδικευμένα περιοδικά Golf από όλο τον κόσμο, εκθειάζουν και το γήπεδο Playa Grande Golf Course καθώς είναι το μοναδικό γήπεδο σε όλο το δυτικό ημισφαίριο τοποθετημένο πάνω σε εντυπωσιακά βράχια 60 μέτρων και με 10 οπές πάνω στον ωκεανό. Ενδεικτικά αναφέρεται το πολυσέλιδο άρθρο στο εβδομαδιαίο περιοδικό GolfWeek με τίτλο “Water Water Everywhere” και το Golf Business Week.

Το Amanera αποτελεί την πρώτη φάση της επένδυσης στο project της Dolphin που ονομάζεται Playa Grande και που εκτείνεται σε 9,800 στρέμματα με περισσότερα από 11 χλμ. ακτογραμμής. Επιπλέον, η αναδιαμόρφωση του Playa Grande Golf Course, από τον υιό του σχεδιαστή Robert Trend Jones, τον γνωστό Rees Jones, καταλαμβάνει έκταση 1,800 στρεμμάτων, ενώ η ποιότητα του γηπέδου, θεωρείται από τους ειδικούς ως η κορυφαία στο είδος της.
Η συνολική επένδυση στο Playa Grande, ανέρχεται μέχρι τώρα σε πάνω από €150 εκατ.

 

Δειτε Επισης

Οι μεταβλητές που καθορίζουν την στρατηγική των ξενοδοχείων στην Κύπρο-Γεωπολιτικά, οικονομία, περιβάλλον
Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση
Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας