Χατζηγιάννης: Επιστρέφει στα κέρδη ο Συνεργατισμός

Στην κερδοφορία επιστρέφει ο Συνεργατισμός στο δ΄ τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ) Νικόλα Χατζηγιάννη, χαρακτηρίζοντας το δ΄ τρίμηνο του περσινού έτους ως «ένα από τα καλύτερα τρίμηνα που είχε ο συνεργατισμός».

Ενόψει της ανακοίνωσης την ερχόμενη Δευτέρα των οικονομικών αποτελεσμάτων του Συνεργατισμού για το δ΄ τρίμηνο του 2015 και για ολόκληρο έτος, ο κ. Χατζηγιάννης εξέφρασε ιδιαίτερη αισιοδοξία για την πορεία του Συνεργατισμού.

«Αναμένουμε ότι το δ΄ τρίμηνο θα είναι ιδιαίτερα θετικό για τον Συνεργατισμό, μετά από την απορρόφηση των επιπρόσθετων προβλέψεων ύψους 470 εκατομμύρια στα αποτελέσματα του 9μηνου και την ανακοίνωση τότε ζημιών ύψους €225 εκ.», επισήμανε.

“Το δ΄ τρίμηνο του 2015 θα είναι σίγουρα κερδοφόρο και θα μειώσει σημαντικά τις ζημιές που ανακοινώθηκαν στα οικονομικά αποτελέσματα του 9μηνου”, σημείωσε.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΣΚΤ τόνισε πως αναμένει σημαντική βελτίωση ακόμη και από τους δείκτες, όπως σημείωσε, “που είχαμε υπόψη μας στο τέλος Νοεμβρίου, όταν λάβαμε την επιπρόσθετη ενίσχυση από το κράτος”.

“Με το κλείσιμο του έτους αυτοί οι δείκτες θα είναι ακόμη πιο ισχυροί από ό,τι υπολογίζαμε γιατί γίνεται πάρα πολύ δουλειά”, πρόσθεσε.

«Δυνατά στο 2016»
Σε σχέση με το μέλλον, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι “ο Συνεργατισμός έχει μια σταθερή κερδοφορία και πολλοί καλούς δείκτες και, εκτός απρόβλεπτων ή αναπάντεχων γεγονότων πέρα του δικού του ελέγχου, θα συνεχιστεί αυτή η πορεία”

“Μπαίνουμε δυνατά στο 2016 και σε αυτό έχει βοηθήσει τα μέγιστα η ακόμη καλύτερη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων”, τόνισε ο ΓΔ της ΣΚΤ, σημειώνοντας ότι οι αναδιαρθρώσεις ανήλθαν στο σημαντικό ποσό του €1,03 δισεκατομμυρίων.

Δειτε Επισης

Κίνηση εντυπώσεων από ΑΚΕΛ με πρόταση νόμου για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Εκνευρισμένοι με Νομική Υπηρεσία οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής-«Πόση ικανοποίηση νιώθουν;»
Πρωτοποριακή επενδυτική επιλογή με το AstroBank Target Maturity Fund 2027
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ