Συμφωνία υπόγραψαν COBALT – CAS

Την υπογραφή συμφωνίας με την CAS (Cyprus Aerotechnical Services), μια νέα κυπριακή εταιρεία που αποτελείται από έμπειρους μηχανικούς, ανακοίνωσε η COBALT. Η εταιρεία θα είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση του στόλου της COBALT, που θα αποτελείται από αεροσκάφη της εταιρείας Airbus. 

Ο CEO της COBALT, Andrew Pyne, τόνισε τη στρατηγική σημασία της συμφωνίας για την Κύπρο. «Ο κυπριακός τομέας των αερομεταφορών έχει μεγάλη και σημαντική παράδοση. Μετά την κατάρρευση των Κυπριακών Αερογραμμών υπήρχε ο κίνδυνος να χαθεί και η τεχνογνωσία, που ήταν συνδεδεμένη με τις εγκαταστάσεις συντήρησης των Κυπριακών Αερογραμμών. Το προσωπικό των εγκαταστάσεων αυτών – περίπου 25 άριστα εκπαιδευμένοι μηχανικοί και τεχνικοί συντήρησης – είχαν προσεγγιστεί από το εξωτερικό και τους είχαν προσφερθεί θέσεις εργασίας στο Ντουμπάι και στο Λονδίνο».

Όπως σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της CAS, Γιώργος Πούμος: «Η συμφωνία με την COBALT διασφαλίζει ότι θα κρατήσουμε αυτούς τους έμπειρους μηχανικούς και τεχνικούς στην Κύπρο. Με τον καιρό, είμαι σίγουρος πως η CAS θα δημιουργήσει μια σημαντική μονάδα συντήρησης και επισκευής (MRO) στη Λάρνακα, ικανή να εργοδοτήσει εκατοντάδες άτομα και να παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σε αερογραμμές και αεροσκάφη».  

Η υπογραφή της συμφωνίας είναι μια πολύ καλή και ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση για την Κύπρο, λαμβάνοντας υπόψη και τις δυσκολίες και οικονομική αστάθεια που ταλανίζουν τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Τόσο όσον αφορά την άμεση εργοδότηση ατόμων, όσο και τη συνεργασία με τοπικές εταιρείες όπως η CAS, τα οφέλη ενός ισχυρού εθνικού αερομεταφορέα είναι σημαντικά. Η COBALT είναι πεπεισμένη πως αυτή είναι η αρχή μιας νέας εποχής, με ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, ιδίως όσον αφορά τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.  

Υπενθυμίζεται πως στα σχέδια της COBALT είναι η άμεση δημιουργία 500 θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, τονώνοντας τομείς απασχόλησης, όπως ο τουρισμός. 

Ο νέος εθνικός αερομεταφορέας της Κύπρου βρίσκεται στο τελικό στάδιο αδειοδότησης και, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της εταιρείας, οι πρώτες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2016. Στο πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας θα περιλαμβάνονται πτήσεις από τη Λάρνακα προς τη Δυτική Ευρώπη, Ρωσία, Μέση Ανατολή και Αφρική. 

Λίγα λόγια για την CAS
Η CAS είναι μια νεοσύστατη κυπριακή εταιρεία που εργοδοτεί αρκετούς μηχανικούς και τεχνικούς συντήρησης, πρώην εργαζομένους των Κυπριακών Αερογραμμών. Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της EASA, έδωσε πρόσφατα την άδεια στην CAS να συντηρεί αεροσκάφη Airbus και Boeing. Όραμα της εταιρείας είναι η προσφορά υψηλών προτύπων ασφάλειας και αξιοπιστίας στον κλάδο των αερομεταφορών. Όπως και στην περίπτωση της COBALT, σκοπός της CAS είναι η εκμετάλλευση της στρατηγικής θέσης της Κύπρου και η ανάπτυξη ενός ισχυρού περιφερειακού κέντρου συντήρησης στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας, χρησιμοποιώντας την άριστη υποδομή που παρέμεινε μετά την κατάρρευση των Κυπριακών Αερογραμμών. Παρόλο που στο παρόν στάδιο η COBALT είναι ο κύριος πελάτης της CAS, η εταιρεία στοχεύει στην προώθηση των υπηρεσιών της και σε άλλες αεροπορικές εταιρείες, στην Ευρώπη αλλά και στην περιοχή μας.

Δειτε Επισης

Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο