Μόνιμο σπίτι βρήκε ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης

Στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης μας φιλοξένησε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, Σταύρος Αγρότης, ο οποίος μας μίλησε για την ιστορία του οργανισμού καθώς και τα νέα του γραφεία.

Ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης δημιουργήθηκε το 1980 υπό το καθεστώς ημικρατικού οργανισμού με επίκεντρο των δραστηριοτήτων του την χρηματοδότηση στέγης κατά προτεραιότητα σε οικογένειες μεσαίου ή χαμηλού εισοδήματος.

Από τη δημιουργία του, ο Οργανισμός λειτουργούσε σε ενοικιαζόμενα υποστατικά. Το 2011 κρίθηκε αναγκαία η μετακόμιση σε ιδιόκτητα γραφεία για την καλύτερη οργάνωση και επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων τμημάτων. «Με το να συγκεντρώσουμε όλες τις υπηρεσίες του Οργανισμού σε ένα κτήριο μπορούμε να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες μας στη Λευκωσία αλλά και από τη Λεμεσό, τη Λάρνακα, την Πάφο και το Παραλίμνι όπου ο Οργανισμός διαθέτει υποκαταστήματα», ανέφερε ο κ. Αγρότης.

Τα νέο κτήριο επεκτείνεται σε τρεις ορόφους με μεσοπάτωμα. Ο γραφειακός χώρος αγγίζει τα 2000 τ.μ. ενώ συνολικά το κτήριο καταλαμβάνει 3300 τ.μ. Το στολίδι του κτηριακού συγκροτήματος είναι το υποκατάστημα του οργανισμού το οποίο διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό και σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.  

Στο νέο σχέδιο παραχώρησης μακροπρόθεσμων δανείων για την αγορά ή ανέγερση κατοικίας (σπίτι ή διαμέρισμα) αναφέρθηκε ο κ. Αγρότης. Από 1η Μαΐου 2016, τα νέα δάνεια παραχωρούνται στα πλαίσια του νέου Στεγαστικού Σχεδίου «ΠΑΜΕ ΣΠΙΤΙ».

Τα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού βρίσκονται στη γωνία των οδών Προδρόμου και Λεύκωνος στον Στρόβολο πολύ κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP